Koti ja keittiö 8/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
8–10 annosta
4 munaa
3/4 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
puolen sitruunan raastettu kuori ja mehu
(2–3 rkl limoncellolikööriä)
3/4 dl lemoncurd-sitruunatahnaa
200 g mustikoita
1. Erottele munat. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa myös valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponejuustoon. Lisää joukkoon keltuaisvaahto, sitruunan raastettu kuori sekä likööri. Notkista lemoncurd-tahna sitruunamehulla. Kääntele jäätelömassaan lopuksi valkuaisvaahto, mustikat ja lemoncurd varovasti.
3. Laita seos vuokaan (noin 2 l) ja anna jäätyä pakastimessa 4–6 tuntia, kunnes se on puoliksi jäätynyt. Tarjoile.
Valmistusaika: noin 30 min + jäätymisaika 4–6 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2