Artikkeli

Mustikka-kookosmuffinit

Sulata voi tai margariini ja siirrä odottamaan. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään...

24 kpl

2 dl so­ke­ria

3 mu­naa

150 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

2 dl mus­ti­koi­ta

Kuor­ru­tus:

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

250 g mai­to­rah­kaa

3/4 dl to­mu­so­ke­ria

1 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Su­la­ta voi tai mar­ga­rii­ni ja siir­rä odot­ta­maan. Vat­kaa so­ke­ri ja mu­nat kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään.

2. Li­sää so­ke­ri-mu­na­vaah­toon jääh­ty­nyt ras­va­su­la ja kui­vat ai­neet. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kään­te­le tai­ki­naan lo­puk­si mus­ti­kat. Älä se­koi­ta tai­ki­naa enää, jot­ta mus­ti­kat ei­vät ha­joa ja vär­jää tai­ki­naa kaut­taal­taan.

3. An­nos­te­le tai­ki­na voi­del­lul­le muf­fi­ni­pel­lil­le tai kak­sin­ker­tai­siin pa­pe­ri­vuo­kiin.

4. Pais­ta muf­fi­nit kyp­sik­si uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 200 as­tees­sa, noin 15-20 mi­nuut­tia. Ir­ro­ta lei­von­nai­set pel­lil­tä hie­man jääh­ty­nei­nä.

5. Se­koi­ta kaik­ki kuor­ru­tuk­sen ai­nek­set kes­ke­nään ja le­vi­tä kuor­ru­tus jääh­ty­neil­le muf­fi­neil­le.