MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 10/2013
6–8 annosta
3 munaa
2 keltuaista
yhden vaniljatangon siemenet
2 ½ dl sokeria
5 dl vispi- tai kuohukermaa
¼ tl kardemummaa
Lisäksi:
2–3 dl mustikoita
1. Laita munat, keltuaiset ja sokeri teräskulhoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus muna-
sokeriseokseen.
2. Laita teräskulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on paksua ja vaniljakastikemaista, noin 6–8 minuuttia. Ota teräskulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
3. Vaahdota kerma ja lisää varovasti sekoittaen muna-sokeriseokseen. Mausta kardemummalla.
4. Laita kerroksittain vuokaan jäätelömassaa ja mustikoita.
5. Laita vuoka pakastimeen ja anna jäätyä vähintään kuusi tuntia.
6. Tarjoile sellaisenaan tai vaahdotetun kerman kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2