Teksti Katri Schröder
Kuva Reetta Pasanen
KOTI JA KEITTIÖ 8/2012
12–14 palaa
150 g voita
4 munaa
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tuorejuustoseos:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
¾ dl sokeria
1. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä hetken.
2. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri. Soseuta mustikat.
3. Kääntele mustikkasose ja keskenään sekoitetut jauhot munavaahtoon. Lisää voisula. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, noin 25 x 35 sentin kokoiselle, reunalliselle uunipellille tai -pannulle. Tasoita taikinan pinta.
5. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään. Nostele tuorejuustoseosta pieniksi kasoiksi piirakan päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat pintaan marmorikuvioita.
6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2