Artikkeli

Teks­ti Kat­ri Schrö­der

Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

KOTI JA KEIT­TIÖ 8/2012

Mustikka-juustoleivokset

Tuorejuustotäyte marmoroi mustik­ka­lei­vokset kesäisen kahvihetken mehukkaaksi herkuksi.

12–14 pa­laa

150 g voi­ta

4 mu­naa

2 ½ dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 dl mus­ti­koi­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Tuo­re­juus­to­se­os:

1 prk (200 g) maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 muna

¾ dl so­ke­ria

1. Su­la­ta voi mie­dol­la läm­möl­lä kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä het­ken.

2. Vaah­do­ta mu­nat, so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri. So­seu­ta mus­ti­kat.

3. Kään­te­le mus­tik­ka­so­se ja kes­ke­nään se­koi­te­tut jau­hot mu­na­vaah­toon. Li­sää voi­su­la. Kään­te­le ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

4. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le, noin 25 x 35 sen­tin ko­koi­sel­le, reu­nal­li­sel­le uu­ni­pel­lil­le tai -pan­nul­le. Ta­soi­ta tai­ki­nan pin­ta.

5. Se­koi­ta tuo­re­juus­to­se­ok­sen ai­nek­set kes­ke­nään. Nos­te­le tuo­re­juus­to­se­os­ta pie­nik­si ka­soik­si pii­ra­kan pääl­le. Vedä lo­puk­si veit­sel­lä vii­vo­ja vaa­ka­suun­taan, jot­ta saat pin­taan mar­mo­ri­ku­vi­oi­ta.

6. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 35 mi­nuut­tia. An­na pii­ra­kan jääh­tyä en­nen leik­kaa­mis­ta ja tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ