Koti ja keittiö 8/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVA ARTO VUOHELAINEN
noin 12 annosta
Kakkupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Tiramisutäyte:
5 liivatelehteä
3 munaa
1 dl sokeria
2 prk (à 250 g) mascarpone-juustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl kahvia
1 rkl mantelilikööriä
Mustikkatäyte:
2 dl mustikkahilloa
2 dl tuoreita mustikoita
Kostutus:
1 1/2 dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeria
3 rkl mantelilikööriä
1. Vatkaa munat ja sokeri kuoh-keaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, vuoan halkaisija noin 26–28 cm. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä kunnolla ritilällä ennen kumoamista.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää vaahtoon mascarponejuusto.
5. Liuota liivatteet kuumaan kahvi-mantelilikööriseokseen ja anna jäähtyä hetken. Lisää mascarponevaahtoon.
6. Vaahdota kerma.
7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
8. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti seokseen.
9. Sekoita mustikkahillo ja mustikat keskenään.
10. Leikkaa kakkulevy kahteen osaan. Nosta toinen kakkupohja puhdistettuun kakkuvuokaan. Kostuta levyt kahvi-likööri-sokeriseoksella. Levitä päälle mustikkatäyte. Levitä puolet kermatäytteestä levylle ja nosta päälle toinen levy. Kostuta kakkulevy ja levitä pinnalle loput täytteestä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.
11. Sirota pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta.
Valmistusaika: noin 1 1/2 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2