Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Mustikka-grano­la­mu­ru­paistos on helppo herkku

Mustikoiden kanssa tässä ihanassa paistoksessa paahtuu myös valkosuklaata. Makupariksi sopii raikas limetti. Tarjoile paistos vaniljajäätelön kanssa.

Mus­tik­ka-gra­no­la­mu­ru­pais­tos

25 min • help­po • 10 e

4 an­nos­ta

5 dl tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta

1 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

¾ dl so­ke­ria

150 g val­ko­suk­laa­ta

Gra­no­la­mu­ru:

2 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

50 g voi­ta

1. Se­koi­ta pii­rak­ka­vuo­as­sa mus­ti­kat, hy­vin pes­tyn li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja pu­ris­tet­tu mehu, so­ke­ri ja pa­loi­tel­tu val­ko­suk­laa.

2. Se­koi­ta gra­no­la­mu­run ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa ja mu­rus­te­le mus­ti­koi­den pääl­le.

3. Kyp­sen­nä 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes gra­no­la-
muru on kau­niin rus­ke­aa. Tar­joi­le va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.

FABIAN BJORK