Artikkeli

Mustik­kac­har­lotta

Valmista kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen...

Kää­re­tort­tu:

4 ka­nan­mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

6 rkl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 rs (230 g) mus­tik­ka­mar­me­la­dia tai noin 2 dl tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta ke­vy­es­ti sur­vot­tui­na

Täy­te:

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

1/2 dl hie­noa ki­de­so­ke­ria

4 rkl sil­put­tua mint­tua

1–2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rs (230 g) mus­tik­ka­mar­me­la­dia tai noin 2 dl tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta ke­vy­es­ti sur­vot­tui­na

7 lii­va­te­leh­teä

1. Val­mis­ta kää­re­tort­tu. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää kui­vat ai­neet sii­vi­län läpi va­ro­vas­ti se­koit­ta­en. Kaa­da tai­ki­na voi­del­lul­la lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Ku­moa kyp­sä poh­ja so­ke­ril­la ri­po­tel­lul­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

2. Le­vi­tä mus­tik­ka­mar­me­la­di tai na­pak­ka mus­tik­ka­sur­vos poh­jal­le ja kää­ri rul­lal­le. Pane tort­tu pa­kas­ti­meen puo­lek­si tun­nik­si ja leik­kaa sii­tä veit­sel­lä ohui­ta vii­pa­lei­ta.

3. Vuo­raa ir­to­poh­jai­nen kak­ku­vuo­ka tai pyö­re­ä­poh­jai­nen kul­ho kaut­taal­taan tuo­re­kel­mul­la ja sen jäl­keen tii­viis­ti kää­re­tort­tu­vii­pa­leil­la.

4. Täy­te: Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta kes­ke­nään ker­ma­vaah­to, rah­ka ja so­ke­ri. Maus­ta täy­te mint­tu­sil­pul­la, sit­ruu­na­me­hul­la ja mus­tik­ka­mar­me­la­dil­la tai mus­ti­koil­la.

5. Li­sää jouk­koon li­o­te­tut ja pie­neen kie­hu­vaan ve­si­tilk­kaan su­la­te­tut lii­va­te­leh­det.

6. Kaa­da seos vuo­kaan ja hyy­dy­tä jää­kaa­pis­sa seu­raa­vaan päi­vään. Tar­joa mus­ti­koi­den ja yr­tin ok­sien kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ