Kääretorttu:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
6 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rs (230 g) mustikkamarmeladia tai noin 2 dl tuoreita mustikoita kevyesti survottuina
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl hienoa kidesokeria
4 rkl silputtua minttua
1–2 rkl sitruunamehua
1 rs (230 g) mustikkamarmeladia tai noin 2 dl tuoreita mustikoita kevyesti survottuina
7 liivatelehteä
1. Valmista kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
2. Levitä mustikkamarmeladi tai napakka mustikkasurvos pohjalle ja kääri rullalle. Pane torttu pakastimeen puoleksi tunniksi ja leikkaa siitä veitsellä ohuita viipaleita.
3. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka tai pyöreäpohjainen kulho kauttaaltaan tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipaleilla.
4. Täyte: Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kermavaahto, rahka ja sokeri. Mausta täyte minttusilpulla, sitruunamehulla ja mustikkamarmeladilla tai mustikoilla.
5. Lisää joukkoon liotetut ja pieneen kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
6. Kaada seos vuokaan ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa mustikoiden ja yrtin oksien kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2