Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2010 KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Musta­he­ruk­ka­jää­dykkeet

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja maitorahka. Mausta vaniljasokerilla...

4–6 an­nos­ta

2 kel­tu­ais­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

2 dl vis­pi­ker­maa

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

1 1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

200 g mus­ta­he­ru­koi­ta

3–4 rkl mus­ta­he­ruk­ka­li­köö­riä

50 g val­ko­suk­laa­ta rou­hee­na

1. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si. Yh­dis­tä vaah­dot ja mai­to­rah­ka. Maus­ta va­nil­ja­so­ke­ril­la.

2. So­seu­ta mus­ta­he­ru­kat. Maus­ta sose li­köö­ril­lä ja se­koi­ta jää­dy­ke­mas­saan.

3. Rou­hi suk­laa ja pyö­räy­tä lo­puk­si mas­saan.

4. Jaa seos an­nos­vuo­kiin ja an­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa 3–4 tun­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min + jää­ty­mi­sai­ka 3–4 t