Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Mustaherukka-briesalaatti

Leikkaa juusto lohkoiksi. Huuhdo ja kuivaa salaatti ja revi se tarjoiluastian pohjalle...

300–400 g brie­juus­toa

1 ruuk­ku ra­pe­aa sa­laat­tia

50 g (noin 2 dl) au­rin­gon­ku­kan­ver­so­ja

1/2 kurk­ku

pie­ni pala pur­jon vaa­le­aa osaa

2 rkl tuo­rei­ta, kyp­siä mus­ta­he­ru­koi­ta

3–4 tuo­ret­ta herk­ku­sien­tä

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Kas­ti­ke:

3 rkl öl­jyä

2 rkl mus­ta­he­ruk­ka­hil­loa

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1. Leik­kaa juus­to loh­koik­si.

2. Huuh­do ja kui­vaa sa­laat­ti ja revi se tar­joi­lu­as­ti­an poh­jal­le. Li­sää huuh­do­tut ja kui­va­tut au­rin­gon­ku­kan­ver­sot.

3. Kuo­ri ja hal­kai­se kurk­ku ja pois­ta sie­me­net. Vii­pa­loi kur­kun kova osa.

4. Huuh­do ja sui­ka­loi pur­jo.

5. Leik­kaa herk­ku­sie­net ohuik­si vii­pa­leik­si.

6. Aset­te­le pil­ko­tut ai­nek­set mus­ta­he­ru­koi­den kans­sa tar­joi­lu­as­ti­aan sa­laat­ti­poh­jan pääl­le.

7. Se­koi­ta kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään.

8. Tar­joa sa­laat­ti heti kas­tik­keen ja ra­pe­an tuo­reen lei­vän kans­sa.

Vink­ki! Ha­lu­tes­sa­si voit myös läm­mit­tää juus­toa uu­nis­sa het­ken juu­ri en­nen tar­joi­lua.