Koti ja Keittiö 08/06
300–400 g briejuustoa
1 ruukku rapeaa salaattia
50 g (noin 2 dl) auringonkukanversoja
1/2 kurkku
pieni pala purjon vaaleaa osaa
2 rkl tuoreita, kypsiä mustaherukoita
3–4 tuoretta herkkusientä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Kastike:
3 rkl öljyä
2 rkl mustaherukkahilloa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1. Leikkaa juusto lohkoiksi.
2. Huuhdo ja kuivaa salaatti ja revi se tarjoiluastian pohjalle. Lisää huuhdotut ja kuivatut auringonkukanversot.
3. Kuori ja halkaise kurkku ja poista siemenet. Viipaloi kurkun kova osa.
4. Huuhdo ja suikaloi purjo.
5. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.
6. Asettele pilkotut ainekset mustaherukoiden kanssa tarjoiluastiaan salaattipohjan päälle.
7. Sekoita kastikeainekset keskenään.
8. Tarjoa salaatti heti kastikkeen ja rapean tuoreen leivän kanssa.
Vinkki! Halutessasi voit myös lämmittää juustoa uunissa hetken juuri ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ