Artikkeli

Munia äyriä­is­sa­laa­tissa

100 g kuo­rit­tu­ja iso­ja

kat­ka­ra­pu­ja

1 pkt (400 g) äy­ri­äis­se­os­ta

100 g so­ke­ri­her­nei­tä

6 kei­tet­tyä ka­nan­mu­naa

1 ruuk­ku roo­man­sa­laat­tia

Chi­li­kas­ti­ke:

1 dl ke­vyt­ma­jo­nee­sia

1 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

1 rkl li­me­tin me­hua

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1 tl chi­li­rou­het­ta

1. Su­la­ta kat­ka­ra­vut ja äy­ri­äis­se­os. Yh­dis­tä ne kes­ke­nään

2. Kyp­sen­nä so­ke­ri­her­nei­tä mik­ro­aal­tou­u­nis­sa täy­del­lä te­hol­la mi­nuu­tin ajan.

3. Nos­te­le lau­ta­sil­le run­sas keko äy­ri­äis­se­os­ta. Ko­ris­te­le an­nok­set sa­laa­tin­leh­dil­lä, so­ke­ri­her­neil­lä ja hal­kais­tuil­la mu­nil­la.

4. Yh­dis­tä kaik­ki kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja kaa­da sa­laa­tin pääl­le. An­na sa­laa­tin maus­tua het­ki kyl­mäs­sä.

Koti ja keit­tiö 4/2003