Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2010

Munat cocotte

Kuutioi kinkku. Halkaise tomaatti, poista siemenet....

4 an­nos­ta

4 mu­naa

100 g il­ma­kui­vat­tua kink­kua

2–3 to­maat­tia

2 tl to­maat­ti­so­set­ta

1/2 dl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

2 tl to­maat­ti­so­set­ta

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

1. Voi­te­le uu­nin­kes­tä­vät an­nos­vuo­at.

2. Kuu­ti­oi kink­ku. Hal­kai­se to­maat­ti, pois­ta sie­me­net ja kuu­ti­oi to­maa­tin li­hat. Lai­ta vuo­kien poh­jal­le kink­kua ja to­maat­tia. Jaa to­maat­ti­so­se ja ba­si­li­ka vuo­kiin ja se­koi­ta va­ro­vas­ti.

3. Riko jo­kai­seen kul­hoon ka­nan­mu­na si­ten, et­tä kel­tu­ai­nen säi­lyy eh­jä­nä.

4. Kyp­sen­nä ve­si­hau­tees­sa uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes val­ku­ai­nen on hyy­ty­nyt ja kel­tu­ai­nen vie­lä peh­meä.

5. Maus­ta pip­pu­ril­la ja suo­lal­la ja tar­joa läm­pi­mä­nä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 25 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ