KATRI SCHRÖDER ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 8/2012
4 annosta
1 kg munakoisoa
suolaa
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
ripaus sokeria ja suolaa
rouhittua mustapippuria
noin 1 dl oliiviöljyä
2 pkt (à 125 g) tuoretta
(bufala)mozzarellaa
100 g parmesaaniraastetta
1. Poista munakoisoista kannat ja kärjet ja leikkaa pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet molemmin puolin suolalla. Nosta viipaleet kerroksittain uunivadille ja aseta toinen vati tai pannu päälle painoksi. Anna seisoa viileässä tunnin ajan.
2. Valuta tomaattimurskat kattilaan. Lisää kourallinen hienonnettuja basilikanlehtiä sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Keitä 5–10 minuuttia sakeaksi kastikkeeksi. Mausta.
3. Huuhdo munakoisot ja kuivaa ne talouspaperilla. Kuumenna hieman öljyä pannulla ja ruskista muutama munakoisoviipale kerrallaan pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta munakoisot valumaan talouspaperille.
4. Voitele uunivuoka. Paloittele mozzarellat ja hienonna loput basilikasta. Laita munakoiso, tomaattikastike ja mozzarellat kerroksittain uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ripota pinnalle parmesaaniraaste 10 minuuttia ennen paistoajan päättymistä. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä ainakin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2