Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2009

Munakoiso-fetasalaatti

Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se pieneen kulhoon ja kaada päälle etikka...

Oh­je nel­jäl­le

1 mu­na­koi­so (noin 200 g)

(1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si)

noin 5 dl eri­lai­sia sa­laat­te­ja, esim. ru­co­laa ja sa­laat­ti­pi­naat­tia

3 dl uu­ni­paah­det­tu­ja to­maat­te­ja (ks. eril­li­nen oh­je)

1 pkt (200 g) fe­ta­juus­toa

3 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

me­ri­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Kas­ti­ke:

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

3 rkl kyl­mä­pu­ris­tet­tua olii­vi­öl­jyä

1. Tee en­sin kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Lai­ta se pie­neen kul­hoon ja kaa­da pääl­le etik­ka. Li­sää suo­la ja so­ke­ri ja an­na maus­tua noin 5 mi­nuut­tia. Kaa­da pääl­le öl­jy koko ajan se­koit­ta­en. Lai­ta kas­ti­ke het­kek­si si­vuun.

2. Kuo­ri ja pese mu­na­koi­so. Lai­ta se ko­ko­nai­se­na kie­hu­vaan ve­teen ja kei­tä 10 mi­nuut­tia. Kaa­da vesi pois ja an­na mu­na­koi­son jääh­tyä. Leik­kaa jääh­ty­nyt mu­na­koi­so sui­ka­leik­si. Pais­ta sui­ka­lei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti pan­nul­la öl­jys­sä. Voit ha­lu­tes­sa­si

pu­ris­taa jouk­koon val­ko­si­pu­lin­kyn­nen.

3. Pese ja kui­vaa sa­laa­tit. Lai­ta ne tar­joi­lu­va­dil­le. Nos­ta pääl­le läm­pi­mät mu­na­koi­sot ja uu­ni­paah­de­tut to­maa­tit. Va­lu­ta pääl­le kas­ti­ke ja mu­rus­te­le jouk­koon feta. Vii­meis­te­le hie­non­ne­tul­la ore­ga­nol­la, suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ