Koti ja keittiö 10/2009
Ohje neljälle
1 munakoiso (noin 200 g)
(1 valkosipulinkynsi)
noin 5 dl erilaisia salaatteja, esim. rucolaa ja salaattipinaattia
3 dl uunipaahdettuja tomaatteja (ks. erillinen ohje)
1 pkt (200 g) fetajuustoa
3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
Kastike:
1 pieni punasipuli
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se pieneen kulhoon ja kaada päälle etikka. Lisää suola ja sokeri ja anna maustua noin 5 minuuttia. Kaada päälle öljy koko ajan sekoittaen. Laita kastike hetkeksi sivuun.
2. Kuori ja pese munakoiso. Laita se kokonaisena kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna munakoison jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt munakoiso suikaleiksi. Paista suikaleita muutama minuutti pannulla öljyssä. Voit halutessasi
puristaa joukkoon valkosipulinkynnen.
3. Pese ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. Nosta päälle lämpimät munakoisot ja uunipaahdetut tomaatit. Valuta päälle kastike ja murustele joukkoon feta. Viimeistele hienonnetulla oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2