Koti ja keittiö 10/2008
(4:lle)
noin 150 g mureaa naudanlihaa/ruokailija
Mustapavut:
1 dl yön yli liotettuja mustapapuja
1 laakerin lehti
noin 1 l vettä
ripaus leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Lisäksi:
2 munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
3 murskattua valkosipulinkynttä
2 sitruunan mehu + saman verran viileää vettä
rouhittua mustapippuria
suolaa
1. Aloita papujen liottamisella jo edellisenä päivänä.
2. Pane kattilaan liotetut ja valutetut pavut. Lisää vesi, suola, laakerinlehti ja leivinjauhe. Keitä pavut hiljalleen kypsiksi eli noin tunti.
3. Ota pois laakerinlehti. Valuta ja jäähdytä pavut.
4. Viipaloi tai kuutioi munakoisot ja paahda niitä keskilämmöllä pannulla noin 10 minuuttia. Lisää kuutioita välillä käännellen, sumuttimella vähin erin öljyä, kunnes kuutiot ovat kypsiä ja kauniisti paahtuneita. Mausta kuutiot suolalla.
5. Pane munakoisopalat ja valkosipulimurska kerroksittain lasikulhoon.
6. Kaada päälle sitruuna-vesiliemi ja marinoi viileässä 3 - 4 tuntia.
5. Paista lihan pinnat nopeasti ruskeaksi kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit uuniin 100 asteeseen noin 10 minuutiksi.
7. Tarjoa munakoiso-papuseosta lisäkkeenä paistetun ja viipaloidun lihan ja raikkaan salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2