Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Munakoisoa, mustapapuja ja naudanlihaa

Aloita papujen liottamisella jo edellisenä päivänä. Pane kattilaan liotetut ja valutetut pavut...

(4:lle)

noin 150 g mu­re­aa nau­dan­li­haa/ruo­kai­li­ja

Mus­ta­pa­vut:

1 dl yön yli li­o­tet­tu­ja mus­ta­pa­pu­ja

1 laa­ke­rin leh­ti

noin 1 l vet­tä

ri­paus lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

Li­säk­si:

2 mu­na­koi­soa

olii­vi­öl­jyä pais­ta­mi­seen

3 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 sit­ruu­nan mehu + sa­man ver­ran vii­le­ää vet­tä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

1. Aloi­ta pa­pu­jen li­ot­ta­mi­sel­la jo edel­li­se­nä päi­vä­nä.

2. Pane kat­ti­laan li­o­te­tut ja va­lu­te­tut pa­vut. Li­sää vesi, suo­la, laa­ke­rin­leh­ti ja lei­vin­jau­he. Kei­tä pa­vut hil­jal­leen kyp­sik­si eli noin tun­ti.

3. Ota pois laa­ke­rin­leh­ti. Va­lu­ta ja jääh­dy­tä pa­vut.

4. Vii­pa­loi tai kuu­ti­oi mu­na­koi­sot ja paah­da nii­tä kes­ki­läm­möl­lä pan­nul­la noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää kuu­ti­oi­ta vä­lil­lä kään­nel­len, su­mut­ti­mel­la vä­hin erin öl­jyä, kun­nes kuu­ti­ot ovat kyp­siä ja kau­niis­ti paah­tu­nei­ta. Maus­ta kuu­ti­ot suo­lal­la.

5. Pane mu­na­koi­so­pa­lat ja val­ko­si­pu­li­murs­ka ker­rok­sit­tain la­si­kul­hoon.

6. Kaa­da pääl­le sit­ruu­na-ve­si­lie­mi ja ma­ri­noi vii­le­äs­sä 3 - 4 tun­tia.

5. Pais­ta li­han pin­nat no­pe­as­ti rus­ke­ak­si kuu­mal­la pan­nul­la mo­lem­min puo­lin. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Nos­ta pih­vit uu­niin 100 as­tee­seen noin 10 mi­nuu­tik­si.

7. Tar­joa mu­na­koi­so-pa­pu­se­os­ta li­säk­kee­nä pais­te­tun ja vii­pa­loi­dun li­han ja raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ