Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
5 huoneenlämpöistä munaa
5 dl kevytmaitoa
½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
½ tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 kypsää avokadoa
2 pientä tomaattia
1 dl raastettua cheddaria
(100 g kylmäsavustettua lohta)
4 rkl hienonnettua korianteria
Koristeluun:
yrttejä tai versoseosta
● Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää jauhot parissa erässä ja sekoita munakasmassa tasaiseksi.
● Lämmitä uuni 200 asteeseen. Anna munakasmassan tekeytyä sillä aikaa, kun uuni kuumenee. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla.
● Kaada munamassa pellille. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
● Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulisilppu sitruunamehun kanssa kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5 minuuttia. Kuutioi avokado ja tomaatit. Lisää sipuliseokseen.
● Levitä juustoraaste munakaslevylle. Lisää avokadoseos, tomaatit ja hienonnettu lohi. Ripottele päälle korianteria. Kiepauta rullalle. Koristele yrteillä tai versoseoksella.
Viinisuositus: Hedelmäinen ja kepeä Cono Sur Bicicleta Riesling, Gewürztraminer, Viognier 2016, Chile, 9,49 e.
Lue myös:
Migas – espanjalainen leipämunakas
Korvasieni-fetaperunamunakas
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2