Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Munakasrulla ja avokadotäyte

Uunipellillisen munakasrullaa voi viipaloida tarjolle pienemmiksi rulliksi.

5 huo­neen­läm­pöis­tä mu­naa

5 dl ke­vyt­mai­toa

½ tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

½ tl sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 kyp­sää avo­ka­doa

2 pien­tä to­maat­tia

1 dl raas­tet­tua ched­da­ria

(100 g kyl­mä­sa­vus­tet­tua loh­ta)

4 rkl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

Ko­ris­te­luun:

yrt­te­jä tai ver­so­se­os­ta

● Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää mai­to, lei­vin­jau­he ja maus­teet. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää jau­hot pa­ris­sa eräs­sä ja se­koi­ta mu­na­kas­mas­sa ta­sai­sek­si.

● Läm­mi­tä uu­ni 200 as­tee­seen. An­na mu­na­kas­mas­san te­key­tyä sil­lä ai­kaa, kun uu­ni kuu­me­nee. Vuo­raa kor­ke­a­reu­nai­nen uu­ni­pel­ti lei­vin­pa­pe­ril­la.

● Kaa­da mu­na­mas­sa pel­lil­le. Pais­ta uu­nin ala­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

● Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Lai­ta si­pu­li­silp­pu sit­ruu­na­me­hun kans­sa kul­hoon. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja so­ke­ril­la. An­na maus­tua 5 mi­nuut­tia. Kuu­ti­oi avo­ka­do ja to­maa­tit. Li­sää si­pu­li­se­ok­seen.

● Le­vi­tä juus­to­raas­te mu­na­kas­le­vyl­le. Li­sää avo­ka­do­se­os, to­maa­tit ja hie­non­net­tu lohi. Ri­pot­te­le pääl­le ko­ri­an­te­ria. Kie­pau­ta rul­lal­le. Ko­ris­te­le yr­teil­lä tai ver­so­se­ok­sel­la.

Vii­ni­suo­si­tus: He­del­mäi­nen ja ke­peä Cono Sur Bi­cic­le­ta Ries­ling, Gewürzt­ra­mi­ner, Vi­og­nier 2016, Chile, 9,49 e.

Lue myös:

Mi­gas – es­pan­ja­lai­nen lei­pä­mu­na­kas

Kor­va­sie­ni-fe­ta­pe­ru­na­mu­na­kas

Vuo­hen­put­ki­mu­na­kas