Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Mari Har­ju­la

Ku­vaus­jär­jes­te­lyt ja tyy­li Mil­la Kuu­si­nen 

Kuva Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Muhkea porkka­na­ker­ros­kakku

Tämä porkka­na­ker­ros­kakku on koottu kerroksittain naked cake -kakun tyyliin. Kakku koristellaan syötävillä ja myrkyttömillä kukilla.

Pork­ka­na­ker­ros­kak­ku

3 pork­ka­naa

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

3 mu­naa

3 dl ruo­ko­so­ke­ria

3 dl jau­ho­ja

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

3 tl ka­ne­lia

1 1/2 tl in­ki­vää­riä

3/4 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

1 1/2 dl au­rin­gon­kuk­ka- tai ryp­si­öl­jyä

Vuo­an lei­vi­tyk­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

korp­pu­jau­ho­ja

Tuo­re­juus­to­täy­te:

150 g voi­ta

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (esim. Phi­la­delp­hia)

2 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

1 1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

Ko­ris­te­luun:

run­saas­ti syö­tä­viä tai myr­kyt­tö­miä kuk­kia

Näin val­mis­tat pork­ka­na­ker­ros­ka­kun:

1. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat hie­nok­si raas­teek­si. Pese ap­pel­sii­ni hy­vin ja raas­ta sen kuo­ri.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vä­hi­tel­len muna-so­ke­ri­vaah­toon. Li­sää pork­ka­na­raas­te, ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri ja öl­jy tai­ki­naan. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja kaa­da voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­vuo­kaan (hal­kai­si­jal­taan noin 20 cm) ja pais­ta 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia, kun­nes kak­ku on kyp­sä. Voit ko­keil­la ka­kun kyp­syyt­tä cock­tail- tai gril­li­ti­kul­la. Kun tik­kuun ei tar­tu enää tai­ki­naa, kak­ku on kyp­sä. An­na ka­kun jääh­tyä.

3. Val­mis­ta tuo­re­juus­to­täy­te. Se­koi­ta peh­men­ty­neen voin jouk­koon tuo­re­juus­to, to­mu­so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri sekä sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te ja mehu. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Leik­kaa kak­ku­poh­ja kol­meen osaan. Ko­koa kak­ku sa­maan puh­dis­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan, jos­sa pais­toit sen. Vuo­raa vuo­an poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­la. Lai­ta alim­mai­nen kak­ku­le­vy vuo­kaan ja le­vi­tä pääl­le kol­ma­so­sa täyt­tees­tä. Pai­na pääl­le toi­nen kak­ku­le­vy ja le­vi­tä taas kol­ma­so­sa täyt­tees­tä. Lai­ta vuo­kaan kol­mas kak­ku­le­vy ja le­vi­tä lo­put täyt­tees­tä ka­kun pääl­le. Pei­tä kel­mul­la ja lai­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään vä­hin­tään pa­rik­si tun­nik­si.

5. Siir­rä kak­ku vuo­as­ta tar­joi­lu­a­lus­tal­le. Ko­ris­te­le eri­lai­sil­la syö­tä­vil­lä tai myr­kyt­tö­mil­lä ku­kil­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Ma­kea, kat­ke­roi­nen, sit­ruk­si­nen ja yrt­ti­nen Coc­c­hi Ame­ri­ca­no, Ita­lia, 16,49 e 0,5 l.

Kat­so myös nämä her­kul­li­set kak­ku­re­sep­tit:

Suus­sa su­la­va suk­laa­mous­se-kak­ku

Suo­la­ki­nus­ki-jo­gurt­ti­jää­dy­ke­kak­ku

Man­te­li-ome­na­kak­ku

Lue Myös

Mysli-omenamuffinit

Maailman paras pullataikina

Banaaniboston

Mysli-omenamuffinit

Maailman paras pullataikina

Banaaniboston

Herukka-valko­suk­laa­pullat

Donitsit espres­so­kuor­rut­teella

Mantelisarvet

Porkkana-mantelilevite

Syyssalaatti

Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

Porkkana-mantelilevite

Syyssalaatti

Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2