Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Mari Har­ju­la

Ku­vaus­jär­jes­te­lyt ja tyy­li Mil­la Kuu­si­nen 

Kuva Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Muhkea porkka­na­ker­ros­kakku

Tämä porkka­na­ker­ros­kakku on koottu kerroksittain naked cake -kakun tyyliin. Kakku koristellaan syötävillä ja myrkyttömillä kukilla.

Pork­ka­na­ker­ros­kak­ku

3 pork­ka­naa

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

3 mu­naa

3 dl ruo­ko­so­ke­ria

3 dl jau­ho­ja

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

3 tl ka­ne­lia

1 1/2 tl in­ki­vää­riä

3/4 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

1 1/2 dl au­rin­gon­kuk­ka- tai ryp­si­öl­jyä

Vuo­an lei­vi­tyk­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

korp­pu­jau­ho­ja

Tuo­re­juus­to­täy­te:

150 g voi­ta

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (esim. Phi­la­delp­hia)

2 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

1 1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

Ko­ris­te­luun:

run­saas­ti syö­tä­viä tai myr­kyt­tö­miä kuk­kia

Näin val­mis­tat pork­ka­na­ker­ros­ka­kun:

1. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat hie­nok­si raas­teek­si. Pese ap­pel­sii­ni hy­vin ja raas­ta sen kuo­ri.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vä­hi­tel­len muna-so­ke­ri­vaah­toon. Li­sää pork­ka­na­raas­te, ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri ja öl­jy tai­ki­naan. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja kaa­da voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­vuo­kaan (hal­kai­si­jal­taan noin 20 cm) ja pais­ta 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia, kun­nes kak­ku on kyp­sä. Voit ko­keil­la ka­kun kyp­syyt­tä cock­tail- tai gril­li­ti­kul­la. Kun tik­kuun ei tar­tu enää tai­ki­naa, kak­ku on kyp­sä. An­na ka­kun jääh­tyä.

3. Val­mis­ta tuo­re­juus­to­täy­te. Se­koi­ta peh­men­ty­neen voin jouk­koon tuo­re­juus­to, to­mu­so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri sekä sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te ja mehu. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Leik­kaa kak­ku­poh­ja kol­meen osaan. Ko­koa kak­ku sa­maan puh­dis­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan, jos­sa pais­toit sen. Vuo­raa vuo­an poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­la. Lai­ta alim­mai­nen kak­ku­le­vy vuo­kaan ja le­vi­tä pääl­le kol­ma­so­sa täyt­tees­tä. Pai­na pääl­le toi­nen kak­ku­le­vy ja le­vi­tä taas kol­ma­so­sa täyt­tees­tä. Lai­ta vuo­kaan kol­mas kak­ku­le­vy ja le­vi­tä lo­put täyt­tees­tä ka­kun pääl­le. Pei­tä kel­mul­la ja lai­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään vä­hin­tään pa­rik­si tun­nik­si.

5. Siir­rä kak­ku vuo­as­ta tar­joi­lu­a­lus­tal­le. Ko­ris­te­le eri­lai­sil­la syö­tä­vil­lä tai myr­kyt­tö­mil­lä ku­kil­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Ma­kea, kat­ke­roi­nen, sit­ruk­si­nen ja yrt­ti­nen Coc­c­hi Ame­ri­ca­no, Ita­lia, 16,49 e 0,5 l.

Kat­so myös nämä her­kul­li­set kak­ku­re­sep­tit:

Suus­sa su­la­va suk­laa­mous­se-kak­ku

Suo­la­ki­nus­ki-jo­gurt­ti­jää­dy­ke­kak­ku

Man­te­li-ome­na­kak­ku

Lue Myös

Pannukakut ja sitruunavaahto

Sitruu­na­ma­de­leinet

Sitruunaiset madelei­ne­lei­vokset

Pannukakut ja sitruunavaahto

Sitruu­na­ma­de­leinet

Sitruunaiset madelei­ne­lei­vokset

Gluteenittomat omenapiiraat

Raparperi-mantelitorttu

Kookosletut ja sitrussiirappia

Samettinen porkkanakeitto ja inkivää­ri­rai­ta­kastike

Porkka­na­kää­re­torttu

Juurespihvit

Samettinen porkkanakeitto ja inkivää­ri­rai­ta­kastike

Porkka­na­kää­re­torttu

Juurespihvit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.