Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2014

Mozzarella

Italialainen mozzarellajuusto sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan ja salaateissa sekä käy mainiosti pizzan ja lasagnen sekä erilaisten gratiinien pinnalle.

2–3 isoa pal­loa moz­za­rel­laa tai noin 20 pie­nem­pää

2 l täys­mai­toa

1 tl sit­ruu­na­hap­poa

tilk­ka vet­tä

½ tl juus­ton­juok­su­tin­ta

1 ½ tl suo­laa

Suo­la­lie­mi:

1 l vet­tä

3 rkl suo­laa

1. Mit­taa mai­to kat­ti­laan ja an­na läm­mi­tä huo­neen­läm­mös­sä tai läm­mi­tä sitä lie­del­lä het­ken, noin 10-as­tei­sek­si.

2. Se­koi­ta sit­ruu­na­hap­po hy­vin pie­neen tilk­kaan vet­tä ja li­sää mai­don jouk­koon. Se­koi­ta hy­vin.

3. Siir­rä kat­ti­la lie­del­le ja kuu­men­na se­os­ta kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes se on 32-as­teis­ta.

4. Pois­ta kat­ti­la lie­del­tä, ja se­koi­ta juok­su­te ja suo­la huo­lel­li­ses­ti se­ok­seen. An­na seis­tä lii­nan al­la 15–20 mi­nuut­tia.

5. Kun juus­to­mas­sa on erot­tu­nut ja kiin­tey­ty­nyt, riko sen pin­ta leik­kaa­mal­la veit­sel­lä sii­hen viil­to­ja.

6. Siir­rä kat­ti­la lie­del­le ja kuu­men­na se­os­ta vie­lä kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes se on 42-as­teis­ta. Se­koi­ta kuu­men­ta­mi­sen ai­ka­na muu­ta­man ker­ran rei­kä­kau­hal­la va­ro­vas­ti.

7. Ota kat­ti­la lie­del­tä. An­na se­ok­sen seis­tä vie­lä 5 mi­nuut­tia.

8. Vuo­raa kul­hon pääl­le nos­tet­tu sii­vi­lä si­de­har­sol­la ja nos­te­le mas­sa sii­hen rei­kä­kau­han avul­la. Kään­te­le si­de­har­so juus­ton pääl­le, lai­ta pääl­le ke­vyt pai­no ja an­na va­lua noin tun­nin ajan.

9. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa suo­la­lie­mi. Mit­taa vesi ja suo­la kat­ti­laan ja kuu­men­na, kun­nes suo­la liu­ke­nee ve­teen. An­na jääh­tyä.

10. Kuu­men­na run­saas­ti vet­tä niin läm­pi­mäk­si kuin kä­te­si sie­tä­vät. Lai­ta kuu­ma vesi esi­mer­kik­si isoon te­räs­kul­hoon. Siir­rä juus­to­mas­sa ve­teen ja työs­tä sitä vi­nyy­li- tai muo­vi­kä­si­neet kä­sis­sä kun­nes se muut­tuu kiil­tä­väk­si elas­ti­sek­si mas­sak­si, jota pys­tyt muo­toi­le­maan.

11. Muo­toi­le mas­sas­ta muu­ta­ma isom­pi tai pie­niä moz­za­rel­la­pal­lo­ja.

12. Säi­ly­tä juus­tot suo­la­lie­mes­sä tii­viis­sä ra­si­as­sa tai pur­kis­sa.

Lue Myös

Feta-mansikkasalaatti

Hasselbackan perunat

Saksanpähkinä-lehtikaalilisäke

Feta-mansikkasalaatti

Hasselbackan perunat

Saksanpähkinä-lehtikaalilisäke

Tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti

Sardelli-kasvispasta

Vitello tonnato

Paneer

Mascarpone

Kotijuusto

Paneer

Mascarpone

Kotijuusto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Raikkaat sitruunaruudut

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

Omassa makuuhuoneessa kuin hotellissa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Raikkaat sitruunaruudut

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

Omassa makuuhuoneessa kuin hotellissa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.