MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 4/2014
2–3 isoa palloa mozzarellaa tai noin 20 pienempää
2 l täysmaitoa
1 tl sitruunahappoa
tilkka vettä
½ tl juustonjuoksutinta
1 ½ tl suolaa
Suolaliemi:
1 l vettä
3 rkl suolaa
1. Mittaa maito kattilaan ja anna lämmitä huoneenlämmössä tai lämmitä sitä liedellä hetken, noin 10-asteiseksi.
2. Sekoita sitruunahappo hyvin pieneen tilkkaan vettä ja lisää maidon joukkoon. Sekoita hyvin.
3. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes se on 32-asteista.
4. Poista kattila liedeltä, ja sekoita juoksute ja suola huolellisesti seokseen. Anna seistä liinan alla 15–20 minuuttia.
5. Kun juustomassa on erottunut ja kiinteytynyt, riko sen pinta leikkaamalla veitsellä siihen viiltoja.
6. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna seosta vielä keskilämmöllä, kunnes se on 42-asteista. Sekoita kuumentamisen aikana muutaman kerran reikäkauhalla varovasti.
7. Ota kattila liedeltä. Anna seoksen seistä vielä 5 minuuttia.
8. Vuoraa kulhon päälle nostettu siivilä sideharsolla ja nostele massa siihen reikäkauhan avulla. Kääntele sideharso juuston päälle, laita päälle kevyt paino ja anna valua noin tunnin ajan.
9. Valmista sillä aikaa suolaliemi. Mittaa vesi ja suola kattilaan ja kuumenna, kunnes suola liukenee veteen. Anna jäähtyä.
10. Kuumenna runsaasti vettä niin lämpimäksi kuin kätesi sietävät. Laita kuuma vesi esimerkiksi isoon teräskulhoon. Siirrä juustomassa veteen ja työstä sitä vinyyli- tai muovikäsineet käsissä kunnes se muuttuu kiiltäväksi elastiseksi massaksi, jota pystyt muotoilemaan.
11. Muotoile massasta muutama isompi tai pieniä mozzarellapalloja.
12. Säilytä juustot suolaliemessä tiiviissä rasiassa tai purkissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2