Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2014

Mozzarella

Italialainen mozzarellajuusto sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan ja salaateissa sekä käy mainiosti pizzan ja lasagnen sekä erilaisten gratiinien pinnalle.

2–3 isoa pal­loa moz­za­rel­laa tai noin 20 pie­nem­pää

2 l täys­mai­toa

1 tl sit­ruu­na­hap­poa

tilk­ka vet­tä

½ tl juus­ton­juok­su­tin­ta

1 ½ tl suo­laa

Suo­la­lie­mi:

1 l vet­tä

3 rkl suo­laa

1. Mit­taa mai­to kat­ti­laan ja an­na läm­mi­tä huo­neen­läm­mös­sä tai läm­mi­tä sitä lie­del­lä het­ken, noin 10-as­tei­sek­si.

2. Se­koi­ta sit­ruu­na­hap­po hy­vin pie­neen tilk­kaan vet­tä ja li­sää mai­don jouk­koon. Se­koi­ta hy­vin.

3. Siir­rä kat­ti­la lie­del­le ja kuu­men­na se­os­ta kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes se on 32-as­teis­ta.

4. Pois­ta kat­ti­la lie­del­tä, ja se­koi­ta juok­su­te ja suo­la huo­lel­li­ses­ti se­ok­seen. An­na seis­tä lii­nan al­la 15–20 mi­nuut­tia.

5. Kun juus­to­mas­sa on erot­tu­nut ja kiin­tey­ty­nyt, riko sen pin­ta leik­kaa­mal­la veit­sel­lä sii­hen viil­to­ja.

6. Siir­rä kat­ti­la lie­del­le ja kuu­men­na se­os­ta vie­lä kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes se on 42-as­teis­ta. Se­koi­ta kuu­men­ta­mi­sen ai­ka­na muu­ta­man ker­ran rei­kä­kau­hal­la va­ro­vas­ti.

7. Ota kat­ti­la lie­del­tä. An­na se­ok­sen seis­tä vie­lä 5 mi­nuut­tia.

8. Vuo­raa kul­hon pääl­le nos­tet­tu sii­vi­lä si­de­har­sol­la ja nos­te­le mas­sa sii­hen rei­kä­kau­han avul­la. Kään­te­le si­de­har­so juus­ton pääl­le, lai­ta pääl­le ke­vyt pai­no ja an­na va­lua noin tun­nin ajan.

9. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa suo­la­lie­mi. Mit­taa vesi ja suo­la kat­ti­laan ja kuu­men­na, kun­nes suo­la liu­ke­nee ve­teen. An­na jääh­tyä.

10. Kuu­men­na run­saas­ti vet­tä niin läm­pi­mäk­si kuin kä­te­si sie­tä­vät. Lai­ta kuu­ma vesi esi­mer­kik­si isoon te­räs­kul­hoon. Siir­rä juus­to­mas­sa ve­teen ja työs­tä sitä vi­nyy­li- tai muo­vi­kä­si­neet kä­sis­sä kun­nes se muut­tuu kiil­tä­väk­si elas­ti­sek­si mas­sak­si, jota pys­tyt muo­toi­le­maan.

11. Muo­toi­le mas­sas­ta muu­ta­ma isom­pi tai pie­niä moz­za­rel­la­pal­lo­ja.

12. Säi­ly­tä juus­tot suo­la­lie­mes­sä tii­viis­sä ra­si­as­sa tai pur­kis­sa.

Lue Myös

Mango-habanerokastike

Vuohenjuusto-kesäkur­pit­sa­pyö­rykät

Piripiri-kastike

Mango-habanerokastike

Vuohenjuusto-kesäkur­pit­sa­pyö­rykät

Piripiri-kastike

Chiliöljy

Chili­rans­ka­laiset ja harissamajoneesi

Mac & cheese

Paneer

Mascarpone

Kotijuusto

Paneer

Mascarpone

Kotijuusto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2