Artikkeli

Monivil­ja­ci­a­batta

2 kpl

5 dl kyl­mää vet­tä

1/2 pa­laa (25 g) hii­vaa

2 tl suo­laa

8 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl ruis­jau­ho­ja

2 - 3 rkl veh­nä­le­sei­tä

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

2 rkl pel­la­van­sie­me­niä

1/2 dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1/2 dl see­sa­min­sie­me­niä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sii­rap­pia

1. Liu­o­ta hii­va kyl­mään ve­teen. Li­sää suo­la ja noin puo­let veh­nä­jau­hois­ta. Vat­kaa tai­ki­na vel­li­mäi­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää ruis­jau­hot, veh­nä­le­seet, kau­ra­hiu­ta­leet, sie­me­net, öl­jy, sii­rap­pi ja vä­hi­tel­len alus­ta­en lo­put veh­nä­jau­hois­ta. Tai­ki­na saa jää­dä peh­me­äk­si. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta pei­tet­ty­nä rei­lun tun­nin ajan.

2. Ku­moa tai­ki­na jau­ho­te­tul­le pöy­däl­le, vai­vaa sii­tä il­ma­kup­lat pois ja jaa se kah­teen osaan. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta kak­si pit­kä­no­mais­ta lei­pää pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pai­ne­le lei­vät jau­ho­te­tuin kä­sin ma­ta­lik­si ja ko­ho­ta lei­piä noin puo­li tun­tia.

3. Pais­ta lei­piä uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Lai­ta uu­nin poh­jal­le uu­nin­kes­tä­vään as­ti­aan vet­tä pais­tu­mi­sen ajak­si, jol­loin lei­pien pin­nas­ta tu­lee to­del­la ra­pea.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ