2 kpl
5 dl kylmää vettä
1/2 palaa (25 g) hiivaa
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 - 3 rkl vehnäleseitä
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl siirappia
1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Vatkaa taikina vellimäiseksi seokseksi. Lisää ruisjauhot, vehnäleseet, kaurahiutaleet, siemenet, öljy, siirappi ja vähitellen alustaen loput vehnäjauhoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota peitettynä reilun tunnin ajan.
2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa siitä ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Muotoile taikinasta kaksi pitkänomaista leipää pellille leivinpaperin päälle. Painele leivät jauhotetuin käsin mataliksi ja kohota leipiä noin puoli tuntia.
3. Paista leipiä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Laita uunin pohjalle uuninkestävään astiaan vettä paistumisen ajaksi, jolloin leipien pinnasta tulee todella rapea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2