Koti ja keittiö 6-7/2009
(6 - 8 annosta)
4 keltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 dl vahvaa, kuumasta vedestä
ja pikakahvijauheesta valmistettua kahvijuomaa
2 rkl calvadosta
1 tl vaniljasokeria
1/2 -1 tl kanelia
3 dl kuohukermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta
Lisäksi:
kahvipapumakeisia
vaahdotettua kermaa
1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Kaada keltuaisvaahtoon kiehuvan kuuma kahvijuoma samalla koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin jäähtynyt. Mausta calvadoksella, vaniljasokerilla ja kanelilla.
3. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto ja lopuksi suklaarouhe keltuaisseokseen.
4. Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan ja anna jäätyä vähintään neljä tuntia mielellään seuraavaan päivään.
5. Kasta jäädykevuoka kiehuvan kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele esimerkiksi kahvipapumakeisilla ja kermavaahtoruusukkeilla.
Toimituksen vinkki: Voit valmistaa myös annosjäädykkeet, kun kaadat jäädykemassan pieniin annosvuokiin ja pakastat niissä. Tällöin riittää muutaman tunnin pakastus.
Lukijakilpailun 4.
Kaija Nieminen, Kausala
Kaija: Olen kahvin ystävä ja tykkään tehdä kahvileivonnaisia.
Erilaisia jäädykkeitäkin kokeilen mielelläni. Kun sattui olemaan huono marjavuosi, kehittelin tämän, aikuiseen makuun sopivan jälkiruuan. Kanelin sijasta sen voi maustaa kardemummalla.
Raati: Kaunis ja houkutteleva jäädyke, kevyen pehmeä kahvin maku, jota piristävät kaneli ja calvados.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2