Koti ja Keittiö 9/07
3 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä
1/2 rkl murukahvia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 rkl konjakkia
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
2 valkuaista
3 dl vaahtoutuvaa soijakastiketta
Suklaakastike:
1 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl soijakermaa (ruokakermaa)
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Sekoita kahvi, kaakaojauhe ja konjakki keskenään.
3. Mittaa keltuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kahvi-konjakkikaakaoseos. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana maustettuun keltuais-sokerivaahtoon.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Lisää ensin vaahdotettu kerma moussemassaan ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.
5. Jaa seos annosmajoihin ja anna hyytyä kylmässä 1-2 tuntia.
6. Valmista suklaakastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua muutaman minuutin ajan kunnes kastike sakenee. Tarjoa jäähdytettynä tai lämpimänä mokkamoussemaljojen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2