Koti ja keittiö 10/2009
Ohje neljälle
2 munakoisoa
suolaa
6 sardellifileetä
2 dl oliiveja
2 reilua viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittua mustapippuria
2 tavallista tai noin 12 kirsikkatomaattia
Paistamiseen ja viimeistelyyn:
oliiviöljyä
1. Huuhtaise munakoisot ja halkaise ne. Irrota sisus munakoisoista siten, että reunaa jää noin puoli senttiä.
2. Kuutioi sisus pieniksi paloiksi ja laita siivilään. Ripottele päälle suolaa ja anna maustua noin 15 minuuttia. Huuhtele kuutiot ja kuivaa ne. Paista kuutioihin pannulla öljyssä kaunis väri.
3. Hienonna sardellifileet ja oliivit. Murustele leipäviipaleet. Yhdistä ne sardellien, oliivien ja munakoisokuutioiden kanssa. Mausta lehtipersiljasilpulla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
4. Lusikoi seos munakoisojen sisään. Valuta päälle reilusti oliiviöljyä.
5. Viipaloi tomaatit ja laita ne munakoisoille.
6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarjoile raikkaan, vihreän salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2