Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2009

Moderni imaami pyörtyi eli uunimunakoiso

Huuhtaise munakoisot ja halkaise ne. Irrota sisus munakoisoista siten, että reunaa jää noin puoli senttiä...

Oh­je nel­jäl­le

2 mu­na­koi­soa

suo­laa

6 sar­del­li­fi­lee­tä

2 dl olii­ve­ja

2 rei­lua vii­pa­let­ta kui­vah­ta­nut­ta maa­lais­lei­pää

1 dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 ta­val­lis­ta tai noin 12 kir­sik­ka­to­maat­tia

Pais­ta­mi­seen ja vii­meis­te­lyyn:

olii­vi­öl­jyä

1. Huuh­tai­se mu­na­koi­sot ja hal­kai­se ne. Ir­ro­ta si­sus mu­na­koi­sois­ta si­ten, et­tä reu­naa jää noin puo­li sent­tiä.

2. Kuu­ti­oi si­sus pie­nik­si pa­loik­si ja lai­ta sii­vi­lään. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja an­na maus­tua noin 15 mi­nuut­tia. Huuh­te­le kuu­ti­ot ja kui­vaa ne. Pais­ta kuu­ti­oi­hin pan­nul­la öl­jys­sä kau­nis väri.

3. Hie­non­na sar­del­li­fi­leet ja olii­vit. Mu­rus­te­le lei­pä­vii­pa­leet. Yh­dis­tä ne sar­del­lien, olii­vien ja mu­na­koi­so­kuu­ti­oi­den kans­sa. Maus­ta leh­ti­per­sil­ja­sil­pul­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

4. Lu­si­koi seos mu­na­koi­so­jen si­sään. Va­lu­ta pääl­le rei­lus­ti olii­vi­öl­jyä.

5. Vii­pa­loi to­maa­tit ja lai­ta ne mu­na­koi­soil­le.

6. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 45 mi­nuut­tia. Tar­joi­le raik­kaan, vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ