Koti ja keittiö 8/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVA REETTA PASANEN
6 annosta
yhteensä noin 700 g porsaan sisäfileetä ja naudan ulkofileetä
Marinadi:
1 pieni punasipuli hienonnettuna
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl punaviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 tl oreganoa
1 tl minttua
ripaus rouhittua mustapippuria
1. Leikkaa lihat tasakokoisiksi kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Sekoita lihapalat marinadiin ja peitä kulho kelmulla. Anna lihojen maustua vähintään muutaman tunnin tai yön yli.
2. Jos käytät puisia grillitikkuja, muista liottaa ne huolellisesti. Pujota lihapalat puisiin tai öljyttyihin, metallisiin grillitikkuihin.
3. Grillaa vartaita 5–10 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita grillauksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Valmistusaika: noin 20 min. + marinoituminen
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 15 e
Grillattu pitaleipä
6 kpl
4 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vispaa joukkoon sokeri, suola ja osa jauhoista.
2. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.
3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kuuteen palaan. Pyörittele palat ensin pulliksi. Kauli pullat mahdollisimman ohuiksi leipäsiksi. Paista leivät yksitellen grillissä keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Valmistusaika: noin 30 min. + taikinan kohotus
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 0,5 e
Tsatsikikastike
4–6 annosta
5 dl maustamatonta jogurttia
1 kurkku
4 tl suolaa
2 tl viinietikkaa
ripaus mustapippuria
4 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1. Vuoraa siivilä tai kahvinsuodatin suodatinpaperilla. Valuta jogurttia siivilän läpi kiinteämmäksi pari tuntia.
2. Raasta kurkku ja sirottele suola raasteen päälle. Anna kurkun mehustua hetken aikaa. Puristele kurkkuraaste kuivaksi niin, että suurin osa nesteestä valuu pois.
3. Sekoita jogurttiin mausteet, öljy ja raastettu kurkku. Anna kastikkeen maustua viileässä ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 10 min. + jogurtin valuminen
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 2 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2