Koti ja Keittiö 12/06
1 keskikokoinen valkokaali
Täyte:
noin 2 1/2 dl (200 g) riisiä
400 g lampaanjauhelihaa
10 murskattua valkosipulinkynttä
1 1/2 tl kuivattua minttua
1/2 rkl kanelia
1 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl jauhettua valkopippuria
1 tl suolaa
2 rkl voita
Kypsentämiseen:
200 g lampaanluita
voita paistamiseen
2-3 valkosipulinkynttä
1–1 1/2 l vettä
3 sitruunan mehu
2 tl minttua
1 tl suolaa
1. Irrota kaalista lehdet ja keitä niitä noin 5 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä.
2. Valuta kaalinlehdet ja leikkaa pois kova tyvi ja ohenna kovat lehtiruodit. Säästä kaaliruodit ja tyvet.
3. Pane kulhoon huuhdottu riisi ja loput täytteen ainekset. Sekoita seos tasaiseksi.
4. Pane kunkin lehden sisään 1–2 rkl täytettä ja kääri lehdet tiiviille rullalle.
5. Ruskista kattilassa lampaanluut voissa. Pane päälle kaaliruodot ja tyvet ja pakkaa niiden päälle kaalikääryleet tiiviisti vieri viereen useampaan kerrokseen.
6. Halkaise loput kuoritut valkosipulinkynnet ja pane ne päällimmäiseksi kääryleiden päälle.
7. Pane painoksi lautanen ja kaada päälle keskenään sekoitetut liemen ainekset.
8. Kuumenna ja anna kiehua 10 minuuttia, alenna lämpö ja keitä hiljalleen noin 1 1/2 tuntia.
9. Tarjoa valmiin tsatsikin tai valutetun luonnonjogurtin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2