Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Minttu-rosma­rii­ni­ma­ri­noidut lampaan sisäfileet

Sekoita kaikki marinadiainekset keskenään. Puhdista lampaanfileet ja anna niiden marinoitua jääkaapissa yön yli...

600 g lam­paan si­sä­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di:

2 ruuk­kua tuo­ret­ta mint­tua

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

1 rkl suo­laa

4 kier­ros­ta mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 dl olii­vi­öl­jyä

1. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­di­ai­nek­set kes­ke­nään.

2. Puh­dis­ta lam­paan­fi­leet ja an­na nii­den ma­ri­noi­tua jää­kaa­pis­sa yön yli.

3. Nos­ta fi­leet läm­pi­mään 1 1/2–2 tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta. Pais­ta fi­lei­tä kuu­mal­la pan­nul­la noin 4 mi­nuut­tia / puo­li. Liha saa jää­dä si­säl­tä pu­ner­ta­vak­si.

Vih­reä pes­to­kas­ti­ke:

100 g par­me­saa­ni­juus­toa

100 g pin­jan­sie­me­niä

2 ruuk­kua ba­si­li­kaa

1 ruuk­ku per­sil­jaa

1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1. Hie­non­na kaik­ki ai­nek­set ta­sai­sek­si mas­sak­si mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa, mik­se­ril­lä tai huh­ma­rel­la. Pes­to säi­lyy jää­kaa­pis­sa pari viik­koa, jo­ten voit val­mis­taa sitä rei­lus­ti ker­ral­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ