Artikkeli

Mintturaita

Raasta kurkku karkeaksi ja pane se siivilään. Lisää päälle suola ja anna kurkun valua noin 10 minuuttia.

10 cm pät­kä kurk­kua

1/2 tl suo­laa

3 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta mint­tua

1 rkl li­met­ti­me­hua

1 tl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1. Raas­ta kurk­ku kar­ke­ak­si ja pane se sii­vi­lään. Li­sää pääl­le suo­la ja an­na kur­kun va­lua noin 10 mi­nuut­tia.

2. Se­koi­ta jo­gurt­ti, va­lu­tet­tu kurk­ku, mint­tu, li­met­ti­me­hu ja so­ke­ri. An­na maus­tua vii­le­äs­sä het­ken ver­ran.

3. Tar­joi­le mint­tu­rai­ta maus­teis­ten ruo­kien li­säk­kee­nä.