Koti ja keittiö 9/2008
6 pientä piirasta
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
80 g jauhettua mantelia
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte:
4 - 6 omenaa
1 dl ruoko- tai fariinisokeria
1 tl raastettua sitruunakuorta
puolen sitruunan mehu
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl perunajauhoja
Kardemumma-vaniljakastike:
5 dl kevyt- tai täysmaitoa
1 vaniljatanko
6 kokonaista, vihreää kardemummansiementä
5 keltuaista
1 1/2 dl ruokosokeria
1. Sekoita sokeri pehmeään rasvaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen muutamassa erässä puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi muna. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
2. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät. Sekoita sokeri, sitruunankuori ja -mehu, minttu ja perunajauhot omenalohkojen joukkoon.
3. Voitele pienet piirasvuoat ja painele taikina niiden pohjalle ja reunoille. Lisää päälle omenatäyte ja kypsennä uunissa 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
4. Valmista vaniljakastike piiraiden kypsyessä. Mittaa maito kattilaan ja lisää kardemummansiemenet. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus kattilaan. Lisää kattilaan myös itse vaniljatanko. Lisää keltuaiset ja sokeri.
5. Kuumenna kastiketta kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota kattila pois liedeltä, siivilöi kastike ja anna jäähtyä.
6. Tarjoa kastike lämpimien tai jäähtyneiden omenapiiraiden kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2