Artikkeli

Kuva BE­TI­NA HAS­TOFT

Minttuo­me­na­lastut

Omenalastujen valmistus kestää enintään kolmisen tuntia.

2–4 ome­naa

1 sit­ruu­na

4 rkl so­ke­ria

mint­tua

1. Kuu­men­na uu­ni 70 as­tee­seen.

2. Pese ome­nat ja leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si leik­kuu­ko­neel­la tai te­rä­väl­lä veit­sel­lä. Aset­te­le vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le.

3. Raas­ta sit­ruu­nan­kuo­ri ja lai­ta se mort­te­liin so­ke­rin ja min­tun­leh­tien kans­sa. Kui­vat­tu mint­tu­kin käy. Hie­non­na ai­nek­sis­ta tah­na ja si­ve­le se ome­nan­vii­pa­lei­den pääl­le.

4. Pais­ta las­tu­ja uu­nis­sa 2–3 tun­tia. Tar­joi­le vä­li­pa­la­na tai jäl­ki­ruo­is­sa.