Artikkeli

Minttu-omenahyytelö

Tarjoa paahtoleivän päällä tai pääruoan lisäkkeenä.

8 dl ome­na­tuo­re­me­hua tai it­se kei­tet­tyä ome­na­me­hua

350 g (noin 4 dl) so­ke­ria

1 pss si­nis­tä Me­la­ti­nia

1 ruuk­ku mint­tua

1. Se­koi­ta Me­la­tin 1/2 dl:aan so­ke­ria.

2. Mit­taa lo­put so­ke­ris­ta ja­me­hu kat­ti­laan. Revi jouk­koon mint­tu. Kei­tä se­os­ta hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia. Sii­vi­löi mehu.

3. Li­sää Me­la­tin-so­ke­ri­se­os me­hun jouk­koon sa­mal­la hy­vin se­koit­ta­en. Kie­hau­ta seos vie­lä kun­nol­la. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä, kuo­ri vaah­to ja jaa hyy­te­lö­mas­sa pie­niin noin

4. 1/2-2 dl:n purk­kei­hin. Hyy­dy­tä kyl­mäs­sä seu­raa­vaan päi­vään. Säi­ly­tä kyl­mäs­sä.

5. Tar­joa paah­to­lei­vän pääl­lä tai pää­ruo­an li­säk­kee­nä.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje