Koti ja keittiö 12/2010 Katri Schröder
noin 16 keskikokoista tai 24 pientä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
50 g pehmeää voita tai
margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 tippaa piparminttuaromia
1 muna
1 keltuainen
Koristeluun:
150 g maitosuklaata
1. Sekoita kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Lisää sokerit, piparminttuaromi, muna ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Jauhota leivinpöytä kevyesti. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Paina levyistä haluamasi muotoisia keksejä. Nosta keksit leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia koosta riippuen. Anna keksien jäähtyä ritilän päällä.
4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta keksipalat haarukoiden avulla maitosuklaaseen ja nosta valumaan ritilälle. Anna suklaapintojen kovettua viileässä paikassa.
Valmistusaika: noin 30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2