Artikkeli

Minttu-karpalomuffinit

Levitä tuore­juus­to­kuor­ru­tetta muffinssien päälle ja koristele karpaloilla.

(12 kpl)

2 1/2 dl so­ke­ria

50 g mar­ga­rii­nia

2 mu­naa

2 dl mai­toa

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 dl kar­pa­loi­ta

noin 1 dl tuo­ret­ta, sil­put­tua mint­tua

Kuor­ru­tus:

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

3–4 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

puo­len li­men mehu

noin 3/4 dl tuo­ret­ta, sil­put­tua mint­tua

Ko­ris­te­luun:

ko­ko­nai­sia kar­pa­loi­ta

1. Mit­taa so­ke­ri kul­hoon ja se­koi­ta jouk­koon peh­men­nyt mar­ga­rii­ni, mu­nat ja mai­to.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet toi­siin­sa ja li­sää tai­ki­naan.

3. Li­sää lo­puk­si kar­pa­lot ja sil­put­tu mint­tu ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

4. Jaa tai­ki­na tu­ke­viin muf­fi­ni­vuo­kiin tai muf­fi­ni­pel­lil­le. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15–20 min.

5. Val­mis­ta kuor­ru­te se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­nek­set toi­siin­sa. Le­vi­tä tuo­re­juus­to­kuor­ru­tet­ta muf­fins­sien pääl­le ja ko­ris­te­le kar­pa­loil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ