MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 3/2013
4–6 annosta
1 l vettä
3 rkl kanafondia
1 sipuli
50 g voita
300 g (noin 3 ½ dl) risottoriisiä
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 annospussi sahramia
25 g voita
75 g raastettua parmesaania
rouhittua mustapippuria
(ripaus suolaa)
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen fondi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa, lisää sipulit ja kuullota niitä kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon riisi ja kääntele, kunnes riisit hieman kuullottuvat.
3. Lisää viini ja keitä, kunnes suurin osa viinistä on imeytynyt. Lisää kuumaa kanalientä pienissä erissä sitä mukaa, kun neste imeytyy.Sekoita riisiä koko ajan.
4. Liuota sahrami viimeiseen tilkkaan kanalientä ja lisää riisin joukkoon. Risotto kypsyy noin 20 minuutissa.
5. Lisää valmiin risoton joukkoon voita ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja viimeistele persiljalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2