Mifu-satayvartaat
Martti Järvi
Suvi Rüster
Mifu-satayvartaat
20 min . helppo . 18 e
4 annosta
2 rs (à 250 g) mifusuikaleita
3 rkl ketjap manis -kastiketta
puisia pieniä varrastikkuja
öljyä
Sataykastike:
1 sitruunaruoho
1 pieni valkosipulinkynsi
1 dl maapähkinävoita
1 dl kookoskermaa
2 rkl limetinmehua
1 rkl ketjap manis -kastiketta
1 rkl kalakastiketta
2 tl sriracha-chilikastiketta
Lisäksi:
1 ruukku korianteria
1 chili
½ dl paahdettua sipulirouhetta
1. Kastele puiset varrastikut vedellä. Sekoita kulhossa mifusuikaleet ja ketjap manis -kastike. Pujottele mifusuikaleet varrastikkuihin.
2. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros pois, huuhtele ja hienonna sitruunaruoho. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
3. Paista mifuvartaita pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Nosta vartaat tarjoiluvadille. Hienonna päälle korianteria ja chiliä. Ripottele päälle sipulirouhetta.
4. Dippaile mifuvartaita sataykastikkeessa ja tarjoa lisäksi rapeaa salaattia.
Vinkki: Maidosta valmistetun mifun voi korvata halutessaan esimerkiksi quornilla tai broilerin fileesuikaleilla.
Mifu-satayvartaat
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2