4 kpl n. 4 cm:n paksuista
naudan sisäfileepalaa
1 rkl voita + 1 rkl öljyä
rouhittua valko- ja maustepippuria
suolaa
S ienikastike:
200 g tuoreita sieniä (metsäsieniä tai viljeltyjä siitakkeita)
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
ruohosipulia
2 dl ruokakermaa
(1 rkl konjakkia)
1. Muotoile pihvit korkeiksi, sido pihvit tarvittaessa muotoonsa paistamisen ajaksi. Anna lämmetä huoneenlämpöisiksi sillä aikaa, kun teet sienikastikkeen.
2. Silppua sienet ja sipuli.
3. Sulata öljy kattilassa, kiehauta siinä jauhot ja sienet sekä sipuli. Lisää kerma ja sekoita kunnes sakenee. Mausta kastike suolalla ja ruohosipulilla sekä halutessasi konjakilla.
4. Kuumenna pannu ja siinä öljy ja voi kullanruskeaksi. Paista pihvejä 2–4 min. molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa heti sienikastikkeen kanssa.
Koti ja keittiö 3/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2