Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
4 annosta
Ainesosat:
Jauhelihapihvit:
400 g pihvikarjan jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
kuivattua chiliä myllystä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Kastike:
1 l kantarelleja, suppilovahveroita tai muita sieniä
1 salottisipuli
muutama oksa timjamia
voita paistamiseen
2 tl dijoninsinappia
2 dl kermaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Lisäksi:
noin 3 dl maukasta juustoraastetta, esimerkiksi Västerbottenia
8 viipaletta paahtoleipää
4 rkl voita
Näin valmistat pubileivän:
1. Tee pihvit. Sekoita jauhelihaan öljy, suola ja pippuri. Muotoile neljä pihviä, jotka ovat paahtoleipää hieman isommat. Paista voi-öljyseoksessa kypsiksi.
2. Puhdista sienet. Viipaloi tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
3. Lisää pannulle sipuli, timjami ja voi. Paista kypsäksi. Poista timjamit. Lisää kerma ja mausteet. Anna hautua muhennokseksi.
4. Lisää neljälle leivälle kypsä jauhelihapihvi. Lusikoi päälle sienimuhennosta ja reilusti juustoraastetta.
5. Nosta leivät uunipellille. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarkkaile paistamisen aikana, etteivät leivät ilman pihvejä tummu liikaa. Ota tarvittaessa ne aiemmin pois uunista.
Viinisuositus: Mausteinen ja mehevä Il Proprio Sangiovese 2015, Italia, 9,80 e.
Lue myös:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2