800 g karitsanniskaa
200 g silavaa tai rasvaista porsaankylkeä
4–5 valkosipulinkynttä
1 tl fenkolin siemeniä
2 rkl paprikajauhetta
¾ tl mustapippuria
1 rkl kanelia
2 rkl harissatahnaa
¾ rkl juustokuminaa
1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl suolaa
½ dl hunajaa
noin 2 m lampaansuolta
Harissamajoneesi:
2 dl majoneesia
1 ½ rkl harissatahnaa
½ rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
pitaleipiä
valmista salaattisekoitusta
1. Jauha liha ja silava tai porsaankylki kahteen kertaan lihamyllyllä tasaiseksi massaksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa.
3. Lisää lihamassan joukkoon mausteet. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
4.Pursota massa liotettuun ja huuhdeltuun suoleen. Jätä pitkäksi makkarakiekoksi tai pyöräytä pitkä makkarapötkö sopivan kokoisiksi makkaranpätkiksi.
5. Pistele ja grillaa, paista tai kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes makkara on rapeaa ja kypsää.
6. Tarjoile lämmitettyjen pitaleipien täytteenä salaattisekoituksen ja harissamajoneesin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2