800 g karitsanniskaa
200 g silavaa tai rasvaista porsaankylkeä
4–5 valkosipulinkynttä
1 tl fenkolin siemeniä
2 rkl paprikajauhetta
¾ tl mustapippuria
1 rkl kanelia
2 rkl harissatahnaa
¾ rkl juustokuminaa
1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl suolaa
½ dl hunajaa
noin 2 m lampaansuolta
Harissamajoneesi:
2 dl majoneesia
1 ½ rkl harissatahnaa
½ rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
pitaleipiä
valmista salaattisekoitusta
1. Jauha liha ja silava tai porsaankylki kahteen kertaan lihamyllyllä tasaiseksi massaksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa.
3. Lisää lihamassan joukkoon mausteet. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
4.Pursota massa liotettuun ja huuhdeltuun suoleen. Jätä pitkäksi makkarakiekoksi tai pyöräytä pitkä makkarapötkö sopivan kokoisiksi makkaranpätkiksi.
5. Pistele ja grillaa, paista tai kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes makkara on rapeaa ja kypsää.
6. Tarjoile lämmitettyjen pitaleipien täytteenä salaattisekoituksen ja harissamajoneesin kera.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Tähän ei susi pysty. Koiran kyky hellyttäviin ilmeisiin muotoutui kesytyksen aikana.
Unsplash
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.