SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 12/2015
noin 25 palaa
2 ½ dl kuohukermaa
4 ½ dl sokeria
100 g rouhittua tummaa suklaata
50 g voita
½ dl tummaa siirappia
Vuoan voiteluun:
rypsiöljyä
Viimeistelyyn:
sormisuolaa (esimerkiksi Maldon)
1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi kattilaan.
2. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia.
3. Tee kuulakoe. Täytä lasi kylmällä vedellä ja laita hieman karkkimassaa lasiin. Jos seos jähmettyy, se on valmista. Jos massa liukenee veteen, jatka keittämistä.
4. Kun massa on valmista, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa jäähtynyttä seosta noin minuutti sähkövatkaimella.
5. Voitele öljyllä pala leivinpaperia ja laita se vuokaan (noin 20 x 20 cm). Kaada massa vuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 6 tuntia. Leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2