Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Meksikolainen mustapapusalsa

Matkalla Meksikoon. Mehukas papusalsa syntyy nopeasti illanistujaisten pikkusuolaiseksi naposteltavaksi.

4 an­nos­ta

1 ps (200 g) pa­kas­te­mais­sia

2 dl kei­tet­ty­jä, mus­tia pa­pu­ja

1 pu­na­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 kurk­ku

1 pu­nai­nen ja vih­reä pap­ri­ka

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria ja jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Su­la­ta mais­si.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta öl­jys­sä het­ken ai­kaa. An­na jääh­tyä.

3. Pil­ko kurk­ku pie­nik­si pa­loik­si. Hal­kai­se pap­ri­kat, pois­ta sie­me­net ja kan­ta. Pil­ko pap­ri­kat pie­nik­si pa­loik­si.

4. Se­koi­ta kul­hos­sa pa­vut, kur­kut, pap­ri­kat, jääh­ty­nyt si­pu­li­se­os ja su­la­te­tut mais­sit. Maus­ta seos ja li­sää pu­na­vii­nie­tik­ka ja öl­jy. Se­koit­te­le maut huo­lel­la.

5. Tar­joi­le esim. mais­si­las­tu­jen eli nac­ho­jen dip­pi­nä tai pais­te­tun broi­le­rin li­säk­kee­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ