Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen ja Reetta Pasanen
Punajuurimokkapalat
30 min + 1 t paistamiseen ja jäähtymiseen • helpohko • noin 10 e
noin 18 palaa
2 keskikokoista punajuurta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
100 g voita
3 isoa kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4 rkl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
50 g voita
4 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
noin 4 rkl espressoa
1. Kuori ja raasta punajuuret. Rouhi suklaa. Laita punajuuriraaste ja voi kattilaan. Anna voin sulaa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaa ja anna sen sulaa. Kääntele seos tasaiseksi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jogurtti ja punajuuri-suklaaseos. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne muiden aineiden joukkoon.
3. Kaada seos leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (noin 24 x 32 cm).
4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Tee kuorrutus. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä joukkoon voisula ja sen verran espressoa, että kuorrutus on sopivan notkeaa.
6. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla, kuivatuilla marjoilla tai kukilla.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ