Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ja Reet­ta Pa­sa­nen

Mehevät ja suklaiset punajuu­ri­mok­ka­palat

Juurekset mehevöittävät leivonnaisia ja tuovat niihin makua. Näissä mokkapalojen luksusversioissa on tummaa suklaata, punajuurta, fariinisokeria ja ranskankermaa.

Pu­na­juu­ri­mok­ka­pa­lat

30 min + 1 t pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen • hel­poh­ko • noin 10 e

noin 18 pa­laa

2 kes­ki­ko­kois­ta pu­na­juur­ta

100 g tum­maa suk­laa­ta rou­hit­tu­na

100 g voi­ta

3 isoa ka­nan­mu­naa

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

4 rkl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia tai rans­kan­ker­maa

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ tl lei­vin­jau­het­ta

Kuor­ru­tus:

50 g voi­ta

4 dl to­mu­so­ke­ria

2 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

noin 4 rkl esp­res­soa

1. Kuo­ri ja raas­ta pu­na­juu­ret. Rou­hi suk­laa. Lai­ta pu­na­juu­ri­raas­te ja voi kat­ti­laan. An­na voin su­laa. Ota kat­ti­la lie­del­tä. Li­sää suk­laa ja an­na sen su­laa. Kään­te­le seos ta­sai­sek­si.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää jo­gurt­ti ja pu­na­juu­ri-suk­laa­se­os. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja kään­te­le ne mui­den ai­nei­den jouk­koon.

3. Kaa­da seos lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn uu­ni­vuo­kaan (noin 24 x 32 cm).

4. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

5. Tee kuor­ru­tus. Su­la­ta voi. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kul­hos­sa. Yh­dis­tä jouk­koon voi­su­la ja sen ver­ran esp­res­soa, et­tä kuor­ru­tus on so­pi­van not­ke­aa.

6. Le­vi­tä kuor­ru­tus jääh­ty­neel­le ka­kul­le. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si ko­ris­te­ra­keil­la, kui­va­tuil­la mar­joil­la tai ku­kil­la.

Photography: Reetta Pasanen