Artikkeli

Suvi Rüster

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Ihanan toffee-kookoskakun juju on sieni­kak­ku­poh­jassa, joka on niin mehevä, ettei kakkua tarvitse kostuttaa.

Tof­fee-koo­kos­täy­te­kak­ku

yli 1 t • help­po • 15 e

16 an­nos­ta

Poh­ja:

4 mu­naa

2 dl so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl kuu­maa vet­tä

Täy­te:

2 ba­naa­nia

2 prk (à 250 g) ker­ma­rah­kaa

1 ½ dl kon­den­soi­tua koo­kos­mai­toa

Ko­ris­teek­si:

1 dl val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

1 dl peh­mei­tä tof­fee­ma­kei­sia

½ dl iso­ja koo­kos­las­tu­ja

1. Voi­te­le pin­noi­tet­tu kak­ku­vuo­ka (Ø 24 cm) ke­vy­es­ti öl­jyl­lä.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si, vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään kul­hos­sa. Kaa­da kie­hu­va vesi mu­na­vaah­toon ohu­e­na nau­ha­na koko ajan voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten. Nos­te­le vaah­toon jau­ho­se­os. Kaa­da tai­ki­na kak­ku­vuo­kaan. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes kak­ku hie­man ir­toi­lee vuo­an reu­noil­ta. Var­mis­ta kyp­syys vie­lä cock­tail­ti­kul­la. Pis­tä tik­ku kak­ku­poh­jaan – jos tai­ki­naa ei tar­tu tik­kuun, on kak­ku kyp­sä.

3. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­saan puo­li­sen tun­tia. Ku­moa kak­ku leik­kuu­lau­dal­le. Leik­kaa kak­ku sa­ha­lai­tai­sel­la veit­sel­lä kol­meen osaan. Nos­ta ku­pe­rak­si ko­hon­nut pääl­lim­mäi­nen kak­ku­le­vy tar­joi­lu­lau­ta­sel­le alim­mai­sek­si leik­kuu­pin­ta ylös­päin.

4. Vii­pa­loi ba­naa­nit. Se­koi­ta kul­hos­sa ker­ma­rah­ka ja kon­den­soi­tu koo­kos­mai­to. Le­viä poh­jal­le ⅓ osaa rah­ka­se­ok­ses­ta. Le­vi­tä pääl­le ba­naa­ni­vii­pa­lei­ta. Nos­ta täyt­teen pääl­le kes­kim­mäi­nen kak­ku­le­vy, täy­tä puo­lel­la rah­ka­se­ok­ses­ta ja ba­naa­ni-
vii­pa­leil­la. Nos­ta pääl­le kol­mas kak­ku­le­vy leik­kuu­pin­ta täy­tet­tä vas­ten. Le­vi­tä pääl­le lo­put täyt­tees­tä.

5. Ko­ris­te­le kak­ku tof­fee­ma­kei­sil­la, ki­nus­ki­kas­tik­keel­la ja koo­kos­las­tuil­la.