Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster

26.5.2020

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Ihanan toffee-kookoskakun juju on sieni­kak­ku­poh­jassa, joka on niin mehevä, ettei kakkua tarvitse kostuttaa.

Tof­fee-koo­kos­täy­te­kak­ku

yli 1 t • help­po • 15 e

16 an­nos­ta

Poh­ja:

4 mu­naa

2 dl so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl kuu­maa vet­tä

Täy­te:

2 ba­naa­nia

2 prk (à 250 g) ker­ma­rah­kaa

1 ½ dl kon­den­soi­tua koo­kos­mai­toa

Ko­ris­teek­si:

1 dl val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

1 dl peh­mei­tä tof­fee­ma­kei­sia

½ dl iso­ja koo­kos­las­tu­ja

1. Voi­te­le pin­noi­tet­tu kak­ku­vuo­ka (Ø 24 cm) ke­vy­es­ti öl­jyl­lä.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si, vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään kul­hos­sa. Kaa­da kie­hu­va vesi mu­na­vaah­toon ohu­e­na nau­ha­na koko ajan voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten. Nos­te­le vaah­toon jau­ho­se­os. Kaa­da tai­ki­na kak­ku­vuo­kaan. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes kak­ku hie­man ir­toi­lee vuo­an reu­noil­ta. Var­mis­ta kyp­syys vie­lä cock­tail­ti­kul­la. Pis­tä tik­ku kak­ku­poh­jaan – jos tai­ki­naa ei tar­tu tik­kuun, on kak­ku kyp­sä.

3. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­saan puo­li­sen tun­tia. Ku­moa kak­ku leik­kuu­lau­dal­le. Leik­kaa kak­ku sa­ha­lai­tai­sel­la veit­sel­lä kol­meen osaan. Nos­ta ku­pe­rak­si ko­hon­nut pääl­lim­mäi­nen kak­ku­le­vy tar­joi­lu­lau­ta­sel­le alim­mai­sek­si leik­kuu­pin­ta ylös­päin.

4. Vii­pa­loi ba­naa­nit. Se­koi­ta kul­hos­sa ker­ma­rah­ka ja kon­den­soi­tu koo­kos­mai­to. Le­viä poh­jal­le ⅓ osaa rah­ka­se­ok­ses­ta. Le­vi­tä pääl­le ba­naa­ni­vii­pa­lei­ta. Nos­ta täyt­teen pääl­le kes­kim­mäi­nen kak­ku­le­vy, täy­tä puo­lel­la rah­ka­se­ok­ses­ta ja ba­naa­ni-
vii­pa­leil­la. Nos­ta pääl­le kol­mas kak­ku­le­vy leik­kuu­pin­ta täy­tet­tä vas­ten. Le­vi­tä pääl­le lo­put täyt­tees­tä.

5. Ko­ris­te­le kak­ku tof­fee­ma­kei­sil­la, ki­nus­ki­kas­tik­keel­la ja koo­kos­las­tuil­la.

Lue Myös

Hanna Linnakko

Täytetyt uunimunakoisot

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Martti Järvi

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Hanna Linnakko

Täytetyt uunimunakoisot

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Martti Järvi

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Martti Järvi

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Photography: Reetta Pasanen

Grillaa maissit herkullisiksi ribseiksi

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.