Suvi Rüster
Toffee-kookostäytekakku
yli 1 t • helppo • 15 e
16 annosta
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuumaa vettä
Täyte:
2 banaania
2 prk (à 250 g) kermarahkaa
1 ½ dl kondensoitua kookosmaitoa
Koristeeksi:
1 dl valmista kinuskikastiketta
1 dl pehmeitä toffeemakeisia
½ dl isoja kookoslastuja
1. Voitele pinnoitettu kakkuvuoka (Ø 24 cm) kevyesti öljyllä.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada kiehuva vesi munavaahtoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Nostele vaahtoon jauhoseos. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakku hieman irtoilee vuoan reunoilta. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla. Pistä tikku kakkupohjaan – jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
3. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Kumoa kakku leikkuulaudalle. Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan. Nosta kuperaksi kohonnut päällimmäinen kakkulevy tarjoilulautaselle alimmaiseksi leikkuupinta ylöspäin.
4. Viipaloi banaanit. Sekoita kulhossa kermarahka ja kondensoitu kookosmaito. Leviä pohjalle ⅓ osaa rahkaseoksesta. Levitä päälle banaaniviipaleita. Nosta täytteen päälle keskimmäinen kakkulevy, täytä puolella rahkaseoksesta ja banaani-
viipaleilla. Nosta päälle kolmas kakkulevy leikkuupinta täytettä vasten. Levitä päälle loput täytteestä.
5. Koristele kakku toffeemakeisilla, kinuskikastikkeella ja kookoslastuilla.
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Voit sekoittaa mokkarahkapuuron illalla jääkaappiin valmiiksi, niin chiansiemenet turpoavat ja tukevoittavat rakenteen.
Fabian Björk
Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.