Suvi Rüster
Toffee-kookostäytekakku
yli 1 t • helppo • 15 e
16 annosta
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuumaa vettä
Täyte:
2 banaania
2 prk (à 250 g) kermarahkaa
1 ½ dl kondensoitua kookosmaitoa
Koristeeksi:
1 dl valmista kinuskikastiketta
1 dl pehmeitä toffeemakeisia
½ dl isoja kookoslastuja
1. Voitele pinnoitettu kakkuvuoka (Ø 24 cm) kevyesti öljyllä.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada kiehuva vesi munavaahtoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Nostele vaahtoon jauhoseos. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakku hieman irtoilee vuoan reunoilta. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla. Pistä tikku kakkupohjaan – jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
3. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Kumoa kakku leikkuulaudalle. Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan. Nosta kuperaksi kohonnut päällimmäinen kakkulevy tarjoilulautaselle alimmaiseksi leikkuupinta ylöspäin.
4. Viipaloi banaanit. Sekoita kulhossa kermarahka ja kondensoitu kookosmaito. Leviä pohjalle ⅓ osaa rahkaseoksesta. Levitä päälle banaaniviipaleita. Nosta täytteen päälle keskimmäinen kakkulevy, täytä puolella rahkaseoksesta ja banaani-
viipaleilla. Nosta päälle kolmas kakkulevy leikkuupinta täytettä vasten. Levitä päälle loput täytteestä.
5. Koristele kakku toffeemakeisilla, kinuskikastikkeella ja kookoslastuilla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ