Teksti Timm Vladimir
Kuva Columbus Leth
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
kuudelle hengelle
Ainesosat:
Pohja:
3 3/4 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
1 muna
(1–2 rkl vettä)
Täyte:
5 omenaa
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl tummaa täysruoko-sokeria1/2 tl kanelia
Voiteluun:
1 muna
Tarjoiluun:
ranskankermaa tai vaniljajäätelöä
Omenapiirakan ohje:
1. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää tomusokeri. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää 1–2 rkl vettä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
2. Valmista täyte. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita maissitärkkelys, sokeri ja kaneli muovipussissa ja laita omenaviipaleet pussiin. Pyörittele, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
3. Ota kolmannes taikinasta erikseen. Kauli loppu taikina ohueksi ja laita se piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Levitä omenatäyte tasaisesti pohjalle.
5. Kauli nyt loppu taikina vuoan kokoiseksi, ohueksi levyksi. Laita se kanneksi piirakan päälle ja nipistä reunat yhteen.
6. Voitele piirakka kananmunalla ja paista uunissa 180 asteessa, kunnes se on kauniin kullanruskea, noin 35–40 minuuttia.
7. Tarjoa haaleana ranskankerman tai vaniljajäätelön kera.
Katso myös nämä herkulliset omenareseptit:
Norjalainen omenaherkku saa veden kielelle
Suolakaramelli-omenapaistos
Toffeetäytteiset uuniomenat
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2