Artikkeli
Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

SUVI RÜSTER KU­VAT MART­TI JÄR­VI

Mehevä, gluteeniton macada­mi­a­päh­ki­nä­kakku saa kylkeensä raikkaita hedelmiä ja hunaja­jo­gurt­ti­kas­tikkeen

Ilman rasvaa leivottu gluteeniton macada­mi­a­päh­ki­nä­kakku saa lempeää makeutta ja kosteutta hunajasta.

MA­CA­DA­MI­A­PÄH­KI­NÄ­KAK­KU

60 min . help­po . 10 e

12–15 pa­laa

3 dl ma­ca­da­mi­a­päh­ki­nöi­tä

2 dl glu­tee­ni­ton­ta vaa­le­aa jau­ho­se­os­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

½ tl jau­het­tua mus­kot­ti­päh­ki­nää

¼ tl suo­laa

6 ka­nan­mu­naa

1 dl hu­na­jaa

Pin­nal­le:

to­mu­so­ke­ria

Li­säk­si:

2 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

5 rkl hu­na­jaa

vii­pa­loi­tu­ja kau­den he­del­miä ja mar­jo­ja, esi­mer­kik­si man­goa, pa­pai­jaa, kii­viä, kar­hun­va­tu­koi­ta

1. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen. Hie­non­na päh­ki­nät mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa jau­heek­si. Se­koi­ta jouk­koon glu­tee­ni­ton jau­ho­se­os, va­nil­ja­so­ke­ri, ka­ne­li, mus­kot­ti­päh­ki­nä ja suo­la.

2. Vat­kaa mu­nat ja hu­na­ja vaa­le­an­kel­tai­sek­si kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon päh­ki­nä­jau­ho­se­os. Älä vat­kaa, et­tei vaah­to las­keu­du.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun suo­ra­kai­teen muo­toi­seen vuo­kaan. Kyp­sen­nä 45 mi­nuut­tia. Jos ka­kun pin­ta tum­muu lii­kaa, ase­ta pääl­le lei­vin­pa­pe­ri. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­sa.

4. Nos­ta kak­ku lei­vin­pa­pe­rin avul­la tar­joi­lu­va­dil­le. Sii­vi­löi jääh­ty­neen ka­kun pääl­le to­mu­so­ke­ria.

5. Se­koi­ta jo­gurt­ti ja hu­na­ja kes­ke­nään. Kuo­ri ja vii­pa­loi he­del­mät. Tar­joi­le ka­kun kans­sa jo­gurt­ti­kas­ti­ket­ta ja he­del­miä.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.