Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.
SUVI RÜSTER KUVAT MARTTI JÄRVI
MACADAMIAPÄHKINÄKAKKU
60 min . helppo . 10 e
12–15 palaa
3 dl macadamiapähkinöitä
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl jauhettua muskottipähkinää
¼ tl suolaa
6 kananmunaa
1 dl hunajaa
Pinnalle:
tomusokeria
Lisäksi:
2 dl turkkilaista jogurttia
5 rkl hunajaa
viipaloituja kauden hedelmiä ja marjoja, esimerkiksi mangoa, papaijaa, kiiviä, karhunvatukoita
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa jauheeksi. Sekoita joukkoon gluteeniton jauhoseos, vaniljasokeri, kaneli, muskottipähkinä ja suola.
2. Vatkaa munat ja hunaja vaaleankeltaiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pähkinäjauhoseos. Älä vatkaa, ettei vaahto laskeudu.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kypsennä 45 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, aseta päälle leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
4. Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.
5. Sekoita jogurtti ja hunaja keskenään. Kuori ja viipaloi hedelmät. Tarjoile kakun kanssa jogurttikastiketta ja hedelmiä.
Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2