Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

SUVI RÜSTER KU­VAT MART­TI JÄR­VI

6.4.2021

Mehevä, gluteeniton macada­mi­a­päh­ki­nä­kakku saa kylkeensä raikkaita hedelmiä ja hunaja­jo­gurt­ti­kas­tikkeen

Ilman rasvaa leivottu gluteeniton macada­mi­a­päh­ki­nä­kakku saa lempeää makeutta ja kosteutta hunajasta.

MA­CA­DA­MI­A­PÄH­KI­NÄ­KAK­KU

60 min . help­po . 10 e

12–15 pa­laa

3 dl ma­ca­da­mi­a­päh­ki­nöi­tä

2 dl glu­tee­ni­ton­ta vaa­le­aa jau­ho­se­os­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

½ tl jau­het­tua mus­kot­ti­päh­ki­nää

¼ tl suo­laa

6 ka­nan­mu­naa

1 dl hu­na­jaa

Pin­nal­le:

to­mu­so­ke­ria

Li­säk­si:

2 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

5 rkl hu­na­jaa

vii­pa­loi­tu­ja kau­den he­del­miä ja mar­jo­ja, esi­mer­kik­si man­goa, pa­pai­jaa, kii­viä, kar­hun­va­tu­koi­ta

1. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen. Hie­non­na päh­ki­nät mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa jau­heek­si. Se­koi­ta jouk­koon glu­tee­ni­ton jau­ho­se­os, va­nil­ja­so­ke­ri, ka­ne­li, mus­kot­ti­päh­ki­nä ja suo­la.

2. Vat­kaa mu­nat ja hu­na­ja vaa­le­an­kel­tai­sek­si kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon päh­ki­nä­jau­ho­se­os. Älä vat­kaa, et­tei vaah­to las­keu­du.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun suo­ra­kai­teen muo­toi­seen vuo­kaan. Kyp­sen­nä 45 mi­nuut­tia. Jos ka­kun pin­ta tum­muu lii­kaa, ase­ta pääl­le lei­vin­pa­pe­ri. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­sa.

4. Nos­ta kak­ku lei­vin­pa­pe­rin avul­la tar­joi­lu­va­dil­le. Sii­vi­löi jääh­ty­neen ka­kun pääl­le to­mu­so­ke­ria.

5. Se­koi­ta jo­gurt­ti ja hu­na­ja kes­ke­nään. Kuo­ri ja vii­pa­loi he­del­mät. Tar­joi­le ka­kun kans­sa jo­gurt­ti­kas­ti­ket­ta ja he­del­miä.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Ilman rasvaa leivotusta kakkutaikinasta tulee mehevä, kun osa jauhoista korvataan jauhetuilla pähkinöillä. Lempeää makeutta ja kosteutta antaa hunaja. Paksusta turkkilaisesta jogurtista ja hunajasta sekoitettu kastike ja kauden ihanat hedelmät viimeistelevät kakkunautinnon.

Lue Myös

Joulu maistuu piparkakulta: 11 ihanaa reseptiä

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Joulu maistuu piparkakulta: 11 ihanaa reseptiä

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Mansikkainen masariinitorttu

Mansikkainen masariinitorttu

Photography: Reetta Pasanen

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2