Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2009

Mausteiset porkkanalastut ja raitakastike

Oh­je nel­jäl­le

1 1/2 kg pork­ka­noi­ta

noin 1 l ryp­si­öl­jyä

ga­ram ma­sa­la -maus­te­se­koi­tus­ta

suo­laa

Rai­ta­kas­ti­ke:

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

puo­li­kas vih­reä chi­li­pap­ri­ka

1 tl juus­to­ku­mi­naa

1. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke. Se­koi­ta yr­tit jo­gurt­tiin. Pois­ta chi­lis­tä sie­me­net ja hie­non­na chili. Li­sää chi­li­silp­pu ja juus­to­ku­mi­na jo­gurt­tiin, se­koi­ta ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa.

2. Kuo­ri pork­ka­nat ja leik­kaa ne hy­vin ohuik­si vii­pa­leik­si man­do­lii­nil­la tai mo­ni­toi­mi­ko­neel­la. Ohu­et pork­ka­nat kan­nat­taa lei­ka­ta hie­man vi­noit­tain, jot­ta vii­pa­lees­ta tu­lee pi­dem­pi. Kui­vaa vii­pa­leet ta­lous­pa­pe­ril­la.

3. Kuu­men­na öl­jy va­lu­rau­ta­pa­das­sa 175 - 180 as­tee­seen. Kyp­sen­nä pork­ka­na­vii­pa­leet öl­jys­sä pie­nis­sä eris­sä. Kään­te­le las­tu­ja kyp­sen­tä­mi­sen ai­ka­na muu­ta­man ker­ran. Las­tut ovat val­mii­ta, kun ne al­ka­vat saa­da vä­riä.

4. Nos­ta las­tut rei­kä­kau­hal­la va­lu­maan ta­lous­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyn lau­ta­sen pääl­lä. Siir­rä las­tut tar­joi­lu­kul­hoon, kun yli­mää­räi­nen öl­jy on imey­ty­nyt ta­lous­pa­pe­riin.

5. Ri­pot­te­le las­tu­jen pääl­le ga­ram ma­sa­laa ja suo­laa. Tar­joa na­pos­te­lu­pur­ta­va­na rai­ta­di­pin kera.