Koti ja keittiö 9/2009
Ohje neljälle
1 1/2 kg porkkanoita
noin 1 l rypsiöljyä
garam masala -maustesekoitusta
suolaa
Raitakastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
puolikas vihreä chilipaprika
1 tl juustokuminaa
1. Valmista ensin kastike. Sekoita yrtit jogurttiin. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Lisää chilisilppu ja juustokumina jogurttiin, sekoita ja anna maustua jääkaapissa.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai monitoimikoneella. Ohuet porkkanat kannattaa leikata hieman vinoittain, jotta viipaleesta tulee pidempi. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
3. Kuumenna öljy valurautapadassa 175 - 180 asteeseen. Kypsennä porkkanaviipaleet öljyssä pienissä erissä. Kääntele lastuja kypsentämisen aikana muutaman kerran. Lastut ovat valmiita, kun ne alkavat saada väriä.
4. Nosta lastut reikäkauhalla valumaan talouspaperilla päällystetyn lautasen päällä. Siirrä lastut tarjoilukulhoon, kun ylimääräinen öljy on imeytynyt talouspaperiin.
5. Ripottele lastujen päälle garam masalaa ja suolaa. Tarjoa napostelupurtavana raitadipin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2