noin 16 kpl
6 dl piimää
50 g hiivaa
2 1/2 tl merisuolaa
1 1/2 dl siirappia
2 tl fenkolia
1 tl anista
1 1/2 dl mämmi- ja leipämaltaita
1 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
4 dl vehnäjauhoja
8 dl hiivaleipäjauhoja
Pinnalle:
1/2 dl siirappia
1/2 dl vettä
auringonkukansiemeniä
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota sen joukkoon hiiva. Lisää mausteet, maltaat ja ruisjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös siemenet ja vehnäjauhot ja alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Anna kohota puoli tuntia.
2. Jaa taikina kahtia ja muotoile palat pitkänomaisiksi pötköiksi. Leikkaa pötköistä korvapuustien tapaan vinoja paloja, ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota 20 - 30 minuuttia.
3. Sekoita siirappi ja vesi keskenään keskenään ja voitele sämpylät. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja paista uunissa 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2