Koti ja keittiö joululiite 2003
1 dl kuivattuja luumuja
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl kuivattuja päärynöitä
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
2 kanelitankoa
5 tähtianista
3 kokonaista neilikkaa
2 dl rypälemehua
2 tl sitruunamehua
3/4 dl perunajauhoja + tilkka vettä
(madeiraa)
1. Jos kuivatut hedelmät ovat kovia, liota niitä ensin sokerivedessä tunnin verran. Kuumenna, lisää mausteet ja keitä noin puoli tuntia, kunnes hedelmät ovat pullistuneet pehmeiksi.
2. Mausta keitto rypäle- ja sitruunamehulla.
3. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää suurus ohuena nauhana kuumaan keittoon. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen, mutta älä keitä. Mausta keitto halutessasi tilkalla madeiraa.
4. Kaada keitto tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria, jotta pinnalle ei muodostu kuorta. Tarjoile jälkiruokana tai joulupuuron kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2