Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Mausteinen sekahe­del­mä­keitto

Jos kuivatut hedelmät ovat kovia, liota niitä ensin sokerivedessä tunnin verran...

1 dl kui­vat­tu­ja luu­mu­ja

1 dl kui­vat­tu­ja ap­ri­koo­se­ja

1 dl kui­vat­tu­ja pää­ry­nöi­tä

1 1/2 dl vet­tä

1 dl so­ke­ria

2 ka­ne­li­tan­koa

5 täh­ti­a­nis­ta

3 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

2 dl ry­pä­le­me­hua

2 tl sit­ruu­na­me­hua

3/4 dl pe­ru­na­jau­ho­ja + tilk­ka vet­tä

(ma­dei­raa)

1. Jos kui­va­tut he­del­mät ovat ko­via, li­o­ta nii­tä en­sin so­ke­ri­ve­des­sä tun­nin ver­ran. Kuu­men­na, li­sää maus­teet ja kei­tä noin puo­li tun­tia, kun­nes he­del­mät ovat pul­lis­tu­neet peh­meik­si.

2. Maus­ta keit­to ry­pä­le- ja sit­ruu­na­me­hul­la.

3. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­hot ve­si­tilk­kaan ja li­sää suu­rus ohu­e­na nau­ha­na kuu­maan keit­toon. An­na kie­hah­taa koko ajan se­koit­ta­en, mut­ta älä kei­tä. Maus­ta keit­to ha­lu­tes­sa­si til­kal­la ma­dei­raa.

4. Kaa­da keit­to tar­joi­lu­kul­hoon ja ri­pot­te­le pin­nal­le so­ke­ria, jot­ta pin­nal­le ei muo­dos­tu kuor­ta. Tar­joi­le jäl­ki­ruo­ka­na tai jou­lu­puu­ron kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ