Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6-7/2013

Mausteinen raparperihilloke

Raparperihilloke sopii niin juustojen kuin jäätelönkin kumppaniksi.

500 g ra­par­pe­ria

2 ½ dl so­ke­ria

2 rkl vet­tä

1 va­nil­ja­tan­ko

2 kar­de­mum­man vih­re­ää

sie­men­tä

1. Pese ja pa­loit­te­le ra­par­pe­rit kuo­ri­neen kat­ti­laan. Li­sää so­ke­ri ja tilk­ka vet­tä. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja lai­ta kat­ti­laan kar­de­mum­man sie­men­ten kans­sa.

2. Kuu­men­na seos ja an­na sen kie­hua 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes ra­par­pe­rit ovat peh­men­neet. Siir­rä syr­jään ja an­na hau­tua het­ki kan­nen al­la.

3. Pois­ta maus­teet ja nos­ta kuu­ma seos puh­taa­seen la­si­purk­kiin. An­na jääh­tyä.