Artikkeli

Mausteinen naudanliha-sipulipata

Leikkaa liha isohkoiksi kuutioiksi ja ruskista öljyssä uunipadassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, punaviini, etikka ja loput mausteet...

500 g nau­dan si­sä­pais­tia

2 rkl öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 dl pa­see­rat­tua to­maat­tia

noin 2 dl vet­tä

1 dl pu­na­vii­niä

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

pie­ni ros­ma­rii­nin ok­sa

laa­ke­rin­leh­ti

ka­ne­li­tan­ko

1 tl jau­het­tua nei­lik­kaa

2 rkl öl­jyä

noin 10 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin kynt­tä

noin 1 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1. Leik­kaa liha isoh­koik­si kuu­ti­oik­si ja rus­kis­ta öl­jys­sä uu­ni­pa­das­sa. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Li­sää jouk­koon pa­see­rat­tu to­maat­ti, vesi, pu­na­vii­ni, etik­ka ja lo­put maus­teet. Hau­du­ta joko lie­del­lä mie­dol­la läm­möl­lä tai uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 40-60 mi­nuut­tia.

2. Kuul­lo­ta kuo­ri­tut sa­lot­ti­si­pu­lit ja vii­pa­loi­dut val­ko­si­pu­lin­kyn­net pan­nul­la öl­jys­sä. Li­sää so­ke­ri, an­na sen su­laa ja maus­taa si­pu­lit. Lai­ta si­pu­lit pa­taan kyp­sen­nyk­sen puo­li­vä­lis­sä. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä. Hau­du­ta vie­lä noin tun­ti, kun­nes liha on kyp­sää ja peh­me­ää.

3. Pois­ta ka­ne­li­tan­ko, ros­ma­rii­nin ok­sa ja laa­ke­rin­leh­ti.

4. Tar­joa esi­mer­kik­si kei­te­tyn rii­sin tai oh­ra­suu­ri­moi­den kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ