500 g naudan sisäpaistia
2 rkl öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl paseerattua tomaattia
noin 2 dl vettä
1 dl punaviiniä
2 rkl punaviinietikkaa
pieni rosmariinin oksa
laakerinlehti
kanelitanko
1 tl jauhettua neilikkaa
2 rkl öljyä
noin 10 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
noin 1 rkl ruokokidesokeria
1. Leikkaa liha isohkoiksi kuutioiksi ja ruskista öljyssä uunipadassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, punaviini, etikka ja loput mausteet. Hauduta joko liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa noin 40-60 minuuttia.
2. Kuullota kuoritut salottisipulit ja viipaloidut valkosipulinkynnet pannulla öljyssä. Lisää sokeri, anna sen sulaa ja maustaa sipulit. Laita sipulit pataan kypsennyksen puolivälissä. Lisää tarvittaessa vettä. Hauduta vielä noin tunti, kunnes liha on kypsää ja pehmeää.
3. Poista kanelitanko, rosmariinin oksa ja laakerinlehti.
4. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai ohrasuurimoiden kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2