Koti ja keittiö 12/2005
(1 leipä)
½ l piimää
50 g hiivaa
1 ½ dl siirappia
1 tl suolaa
½ tl pomeranssinkuorta
1 tl kuminaa
1 ½ dl vehnäleseitä
2 dl leipämaltaita
2 dl karkeita ruisjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn piimään. Lisää mausteet, maltaat, leseet ja ruisjauhot ja sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Taikina saa olla melko löysää. Kaada taikina voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan ja anna kohota noin tunnin ajan.
2. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa leipä vuoasta ja paista vielä uuniritilän päällä noin 15 min, jolloin pinnasta tulee rapea.
Vinkki! Voit käyttää leipään myös karkeita tuoppimaltaita, jolloin leivän rakenteesta tulee saaristolaisleipämäinen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2