SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT SANNA PEURAKOSKIKOTI JA KEITTIÖ 9/2012
4 annosta
3 pientä kotimaista omenaa
2 porkkanaa
1 suuri sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
4 dl punaisia linssejä
½ tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua juustokuminaa
¼ tl jauhettua tai rouhittua chiliä
n. 3 rkl öljyä
n. 8 dl kasvislientä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1. Pese ja paloittele omenat. Poista siemenkodat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipulit ja inkivääri. Voit halutessasi raastaa inkiväärin hienoksi.
2. Huuhtele linssit ja laita ne hetkeksi sivuun.
3. Laita kattilaan öljyä ja kuullota sipuleita, inkivääriä ja mausteita kattilassa noin minuutti. Lisää omenat ja porkkanat. Jatka paistamista noin minuutti.
4. Lisää joukkoon linssit, kasvisliemi ja kookosmaito. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle.
5. Anna padan kypsyä kannen alla välillä sekoittaen, linssipakkauksen ohjeen mukaan.
6. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.