Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN  KU­VAT SAN­NA PEU­RA­KOS­KI­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2012

Mausteinen linssi-omenapata

Omena antaa kookosmaitoon keitettyyn linssipataan makua ja sakeutta. Aavistuksen intialaisittain maustettu mehevä pata on kasvis­syö­jil­lekin sopiva syksyinen herkku.

4 an­nos­ta

3 pien­tä ko­ti­mais­ta ome­naa

2 pork­ka­naa

1 suu­ri si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

n. 5 cm pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

4 dl pu­nai­sia lins­se­jä

½ tl kur­ku­maa

1 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

½ tl jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

¼ tl jau­het­tua tai rou­hit­tua chi­liä

n. 3 rkl öl­jyä

n. 8 dl kas­vis­lien­tä

1 prk (400 ml) koo­kos­mai­toa

1. Pese ja pa­loit­te­le ome­nat. Pois­ta sie­men­ko­dat. Kuo­ri ja vii­pa­loi pork­ka­nat. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­lit ja in­ki­vää­ri. Voit ha­lu­tes­sa­si raas­taa in­ki­vää­rin hie­nok­si.

2. Huuh­te­le lins­sit ja lai­ta ne het­kek­si si­vuun.

3. Lai­ta kat­ti­laan öl­jyä ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta, in­ki­vää­riä ja maus­tei­ta kat­ti­las­sa noin mi­nuut­ti. Li­sää ome­nat ja pork­ka­nat. Jat­ka pais­ta­mis­ta noin mi­nuut­ti.

4. Li­sää jouk­koon lins­sit, kas­vis­lie­mi ja koo­kos­mai­to. Kie­hau­ta seos ja vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le.

5. An­na pa­dan kyp­syä kan­nen al­la vä­lil­lä se­koit­ta­en, lins­si­pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

6. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Tar­joa sel­lai­se­naan tai kei­te­tyn rii­sin kans­sa.