Koti ja keittiö 11/2011Katri Schröder • Kuvat Arto Vuohelainen
noin 8 annosta
1 plo (375 ml) valkoviiniä
noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
½ sitruunaruoho
noin 8 kokonaista neilikkaa
3 rkl fariinisokeria
1 rkl sitruunamehua
(2–3 rkl konjakkia tai viskiä)
1. Mittaa kattilaan valkoviini, neilikat ja viipaloitu ja kuorittu inkivääri. Halkaise puolikas sitruunaruoho ja murskaa se kevyesti veitsen lappeella, jotta siitä irtoaa enemmän makua. Lisää kattilaan fariinisokerin kanssa.
2. Kuumenna juoma höyryävän kuumaksi. Siirrä kattila syrjään ja anna maustua kannen alla 10 minuuttia.
3. Kuumenna juoma uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja halutessasi alkoholi. Siivilöi juoma ja kaada esilämmitettyihin pieniin snapsilaseihin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2