Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Mummolan herukkakahvikakku
1 t 20 min . helppo . 10 e
15 annosta
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
150 g voita
2 dl muscovadoruokosokeria
2 kananmunaa
2 dl punaherukoita tai mustaherukoita
100 g rouhittua valkosuklaata
1 ½ dl kuohukermaa
Vuoan voiteluun ja jauhotukseen:
voita ja korppujauhoja
Tarjoiluun:
valmista kinuskikermaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita taikinan joukkoon jauhoseos, punaherukat, valkosuklaa ja kuohukerma. Sekoita ainekset nopeasti.
2. Voitele 1 ½ litran kakkuvuoka rasvalla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Vedä taikinan keskelle pieni ura lusikalla tai veitsellä, niin kakku kohoaa tasaisesti.
3. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa tarjoilu-
lautaselle.
4. Siivilöi päälle tomusokeria.
Leivo tämä kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasoittuvat. Halutessasi voit paistaa taikinasta muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja kuorruttaa muffinit kinuskikermalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2